NOR CURIER 930X122

itm argeș

ARGEŞ: SANCŢIUNI ASPRE APLICATE DE INSPECTORII ITM

Luna trecută, ITM Argeş a efectuat un număr de 253 controale, scopul fiind diminuarea numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Astfel,au fost sancționați 55 angajatori, din care la 16 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 30 persoane, iar 39 de angajatori au fost sancționați contravențional. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 548.200 lei.

De asemenea, în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, au fost efectuate 247 controale. Au fost aplicate un numar de 23 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 94.000 lei.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

„Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neautorizare meserii; lipsă echipament individual de protecţie. Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.”, precizează ITM Argeş într-un comunicat.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3