930×122 CAPRA 5

amenzi

ARGEȘ: Sute de mașini oprite în trafic și peste 1.300 de persoane verificaterestrictii

 

Citiți și: Polițiștii au descins la un festival din Mioveni

În ultimele 24 de ore, 189 de poliţişti și 43 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 31 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, 3 organizate cu IJJ Argeş şi 3 cu alte structuri).

Citiți și: Controale severe și amenzi! Numeroase nereguli la Spitalul de Pediatrie Pitești

În cadrul activităților au fost verificate 1.340 de persoane, precum și 290 de autovehicule, dintre care 106 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 137 de societăți comerciale, în cadrul a 153 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

 Sancțiuni

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei, după cum urmează:
-119 sancţiuni, în valoare de 12.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-40 de sancţiuni, în valoare de 9.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00”, precizează IPJ Argeș.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid-19.

„Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Vom fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, mai precizează IPJ Argeș.

Foto: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3