EcoMoto 930×122

dacia

Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a ajuns la un acord cu dezvoltatorul imobiliar CTP.

Dezvoltatorul deține pe piața locală proprietăți în valoare de peste 1,6 miliarde de euro.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Este vorba despre vânzarea unei părți din portofoliul industrial-logistic acumulat în România și care poate deveni cea mai scumpă vânzare înregistrată vreodată pe sectorul industrial al pieței imobiliare locale.

Portofoliul de logistică este compus din 5 parcuri logistice cu 10 facilități, în Timișoara, Arad, Oradea, Pitești.

Grupul CTP va plăti pentru achiziție 70 de milioane de euro.

Excluzând însă capitalul de lucru, și ajustările ulterioare, asociate împrumuturilor bancare garantate, de 98,2 milioane euro, precum și alte ajustări.

Contravaloarea finală urmează să fie determinată în funcție de soldul unui împrumut garantat și soldul capitalului de lucru la data închiderii.

Ulterior, va fi plătită în numerar până la sfârșitul lunii mai 2024.

Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Dezvoltatorul imobiliar CTP este în negocieri avansate pentru achiziția portofoliului industrial-logistic acumulat de Globalworth în România, o tranzacție cu o valoare de peste 270 de milioane de euro, care ar putea deveni cea mai scumpă vânzare înregistrată vreodată pe sectorul industrial al pieței imobiliare locale.

Depozitele Globalworth au o suprafață cumulată de 391.200 de metri pătrați, un grad de ocupare de peste 90% și generează anual o chirie de 20,2 milioane euro.

Parcurile logistice sunt amplasate în Chitila, Ștefăneștii de Jos, Constanța, Arad, Oradea, Târgu Mureș, Pitești și Timișoara.

Printre aceste proprietăți se numără și depozitul Dacia din Oarja (Argeș), cel mai mare centru de distribuție a pieselor de schimb și accesoriilor de care dispune Renault Group în afara Franței.

Și cel mai mare centru de acest tip din Europa de Est.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 11,2 milioane de metri pătrați de spații în zece țări.

Detalii, AICI.

Foto: profit.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90