930 x122 grota rece

agresiune

Argeșeni reținuți. Unul și-a lovit soția în cap, altul și-a bătut fiica

ARGEȘENI REȚINUȚI. UNUL ȘI-A LOVIT SOȚIA ÎN CAP, ALTUL ȘI-A BĂTUT FIICA

Citiți și: Argeș. Țeapă de 120.000 de lei!

În cursul zilei de ieri, ca urmare a unor conflicte în familie, poliţiştii argeşeni au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, ca urmare a agresării unor membri de familie.

„În ziua de 10 martie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la un conflict între doi soţi, petrecut la locuinţa comună din localitatea Corbeni.

Citiți și: De necrezut ce i-a făcut un bărbat soției! „Mascații” au intervenit

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 46 de ani, din Corbeni, şi-ar fi lovit soţia în zona capului”, precizează IPJ Argeș.

LA FAŢA LOCULUI S-A DEPLASAT ŞI UN ECHIPAJ MEDICAL, CARE I-A ACORDAT ÎNGRIJIRI MEDICALE.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

CONFLICT ÎNTRE FIICĂ ŞI TATĂL ACESTEIA

Tot în cursul zilei de miercuri, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi prin plângere cu privire la un conflict între fiica de 21 de ani şi tatăl acesteia.

Din cercetări s-a stabilit că în aceeaşi zi, în timp ce se aflau în locuinţa comună, bărbatul ar fi lovit-o pe fiica sa.

În cursul anului anterior, tot pe fondul unei fapte de violență în familie, împotriva bărbatului fusese emis un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitatea de 5 zile.

BĂRBATUL A FOST REŢINUT PENTRU 24 DE ORE

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

„În domeniul violenței domestice, legislația a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecție provizoriu, instrument aflat la dispoziția polițiștilor ce intrevin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, polițiștii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situația de potențial pericol ce justifică aplicarea măsurii.

Caracterul deosebit în privința ordinului de protecție provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței”, mai precizează IPJ Argeș.

BRIGHT SKY RO

Un alt instrument util este Bright Sky RO – o aplicaţie ce vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Aplicația este un instrument digital gratuit, care oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.

Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeş desfăşoară permanent activități de prevenire a violenței domestice, prin informarea cetățenilor, ultima astfel de activitate fiind desfășurată în cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., la Școala Gimnazială Carol I Curtea de Argeș, activitate la care au luat parte 24 de elevi din cadrul clasei a VIII-a și cadre didactice.

ORDIN DE PROTECȚIE

Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti.

De asemenea, mai multe informații referitor la aplicația gratuită pentru telefonia mobilă – Bright Sky, aplicație care vine în sprijinul victimelor violenței domestice accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/politistii-va-invata-cum-sa-spuneti-nu-violentei-domestice .

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90