Donaris 930 x 122

elevi argeșeni

Argeșul are elevi olimpici! Cinci s-au clasificat în lotul internațional

În perioada martie-aprilie 2023 s-a desfășurat etapa națională a olimpiadelor, la diverse discipline, la care elevii argeșeni au obținut rezultate remarcabile.

Citiți și: Argeș. Exclusiv. De ce este „generalul” fericit! Declarația zilei!

Cinci elevi s-au calificat în lotul olimpic internațional.

Aceștia sunt:

Citiți și: Dezastru total la Evaluarea Națională! La o școală din Argeș, toți elevii au picat

– Ungureanu Matei, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național ,,Vlaicu- Vodă” Curtea de Argeș, s-a calificat la Asia Pacific Linguistic Olympiad (APLO), după ce a obținut un rezultat bun la etapa națională a Olimpiadei de lingvistică (Limba și literatura română).

– Pîrlic Elena, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Zinca Golescu Pitești”, s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie.

– Ciobotea Alexandru, elev în clasa a VIII- a, la Școala Gimnazială ,,Nae A. Ghica” Rucăr,  Marghidan David și Pavel Mălina, elevi în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești  s-au calificat în lotul largit de juniori pentru Balcaniada de Matematică.

De asemenea, nouă elevi argeșeni au obținut premiul I la următoarele olimpiade: tehnologii, matematică, istorie, lingvistică, biologie și limba rusă modernă.

Conform Calendarului Ministerului Educației, în perioada următoare sunt programate și alte competiții școlare naționale.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: portalinvatamant.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90