EcoMoto 930×122

colegiul național i.c. brătianu

Nava Amiral a Argeșului, Colegiul „Brătianu”, performanțe inegalabile!

O nouă generație de elevi excepționali la Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu Brătianu”.

Citiți și: Minunile de la „Zinca”! Elevi de aur, rezultate uimitoare !

În acest moment al anului școlar 2022 – 2023, s-au desfășurat majoritatea olimpiadelor județene, care au dus la calificarea în etapele naționale, a unui număr de 66 de elevi de la la Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu Brătianu” din Pitești.

Dintre aceștia, 7 elevi sunt calificați la mai multe olimpiade naționale.

Citiți și: Argeșul are elevi olimpici! Cinci s-au clasificat în lotul internațional

„Se remarcă în mod deosebit, rezultatele elevilor care au reușit calificarea la 3 etape naționale ale olimpiadelor:

– Arseniu Victor-Ștefan (XI B), la Fizică, Informatică, Matematică, Coman Ștefan-Valentin (X B) la Lingvistică, Fizică, Matematică și Din Alexandra-Ilinca (XI H) la Lingvistică, Cultură și spiritualitate românească, Religie.

Menționăm că talentul muzical al elevei Ilinca Din, a stat la baza calificării acesteia, la patru olimpiade naționale, dacă facem referire și Olimpiada Națională de Muzică, secțiunea Nai.

Evidențiem 5 elevi ai colegiului care sunt calificați la 2 olimpiade naționale:

– Anghel Maria Teodora (IX A) la Limba Română și Limba Engleză, Drăguța Mihai (IX B) la Informatică și Matematică, Șuțan Alexandru (IX B) la Fizică și Științele Pământului, Tănăsescu Luca Ioan (IX B) la Fizică și Matematică, Terzea Sabina Elena (IX J) la Limba engleză și Limba germană.

Adăugăm la aceste nominalizări, cei 59 de elevi ai colegiului, care au obținut calificarea la o olimpiadă națională și menționăm numărul de elevi calificați pentru fiecare disciplină:

– Limba și literatura română – 3

– Lingvistică – 1

– Cultură și spiritualitate românească – 1

– Limba latină – 5

– Limba engleză – 12

– Limba franceză – 4

– Limba germană – 2

– Matematică – 23

– Fizică – 7

– Biologie – 4

– Științele Pământului – 1

– Istorie – 3

– Geografie – 2

– Psihologie – 1

– Religie – 1

– Informatică – 5

– Sportul școlar – șah – 1

Aceasta este lista rezultatelor la momentul actual, când încă nu s-au desfășurat olimpiadele județene la Astronomie și TIC.

Menționăm că olimpiada de Argumentare, dezbatere și gândire critică ,,Tinerii dezbat” are loc în vacanța de vară, deși la acest moment, pentru unele discipline, au început olimpiadele naționale.

Deja este în desfășurare olimpiada de informatică și de chimie, iar în perioada 8-12 aprilie, Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, va fi gazda Olimpiadei Naționale de Geografie.

Mult succes tuturor! Felicitări elevilor pentru munca depusă și mulțumiri profesorilor care i-au pregătit și îndrumat spre performanță!

Îi așteptăm cu premii și medalii care să dovedească încă o dată că în Colegiul Național „Ion C. Brătianu” performanța este la ea acasă”, transmite directorul Colegiului Național ”Ion C. Brătianu”, Florica Dumitru.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90