EcoMoto 930×122

colegiul național i.c. brătianu

Ambasadorul Franței, vizită la Colegiul Brătianu, unul dintre liceele de top ale Argeșului

Ieri, 2 decembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de existență a Alianței Franceze din Pitești, a avut loc vizita Excelenței Sale, doamna Laurence Auer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze, în Argeș.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Tatiana Florea, profesoară de limba franceză la Colegiului Național „Ion C. Brătianu”, a relatat despre acest eveniment, care a avut în centrul atenției și liceul Brătianu, pe pagina personală de Facebook:

Vizita Ambasadorului în județul nostru a avut următoarele obiective: întâlnire cu autoritățile locale, cu reprezentanți ai mediului de afaceri și vizitarea unei școli reprezentative din Pitești.

Citiți și: Pitești. Surpriză majoră la Colegiul „Brătianu”!

Astfel, după ce primele două obiective au fost atinse în cadrul unei vizite la Universitatea Pitești, doamna Laurence Auer a mers la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, unul dintre liceele de top ale județului Argeș.

La intrarea în unitatea de învățământ, Excelența Sa, doamna Laurence Auer a fost primită cu pâine și sare, conform tradiției.

Elevii Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, olimpici la limba franceză, matematică, informatică, au prezentat un scurt istoric al liceului.

 

De asemenea, tot în cadrul acestei vizite, două eleve care se pregătesc pentru a urma o facultate de teatru în Franța, respectiv Conservatorul, au ilustrat prin două momente artistice susținute în limba franceză, două simboluri ale spiritualității românești, opera lui Mihai Eminescu și creația folclorică a Mariei Tănase.

La toate aceste activități desfășurate în unitatea de învățământ a fost prezentă și Alina Manea, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, care în trecut a ocupat postul de director al acestui colegiu.

 

Excelența Sa, doamna Ambasador a mărturisit că a fost puternic impresionată de elevii brătieni, a scris câteva cuvinte în Cartea de onoare a liceului și și-a exprimat dorința de a reveni pentru a ne uni eforturile în vederea întăririi relațiilor franco-române în domeniul cooperării educative.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3