EcoMoto 930×122

barbu miu

PROFESORUL BARBU MIU DE LA BRĂTIANU, ACUM, ȘI CONSILIER LOCAL

Printre nou-intrații în Consiliul Local Pitești, după alegerile locale din 27 septembrie, se numără și renumitul profesor de chimie Barbu Miu, fost inspector școlar și ex-director al prestigiosului Colegiu Național IC Brătianu din Pitești.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

„Eu am fost pe locul 5 în lista partidului (n.r. USR-PLUS) și am avut o speranță, să spunem, de puțin peste 80 %, că voi deveni consilier local. Am fost implicat un pic, nu foarte mult, în campania aceasta și am văzut cam cum se derulează și, în același timp, am văzut reacțiile – că tot predau chimia – foștilor mei elevi. Au fost niște reacții foarte bune. Unii m-au felicitat direct, alții, prin mesaje și am zis că s-ar putea să iasă de aici o treabă bună pentru că am cât de cât o susținere”, a declarat, pentru ePitești.ro, Barbu Miu.

Va rămâne, în continuare și la catedră, locul care l-a împlinit profesional, iar dintre comisiile CL Pitești, i-ar plăcea să se regăsească mai ales în cea de educație.

Citiți și: Pitești. Surpriză majoră la Colegiul „Brătianu”!

„Mi-aș dori în această comisie, pentru că aici am priceperea cea mai mare, sau mai mare decât pe alte domenii, dar rămâne de văzut. Vom vedea cum se vor face comisiile. Este o chestie de detaliu. Rămâne de văzut”, mai spune Barbu Miu.

„Tot ceea ce fac trebuie să fie un lucru foarte bine făcut pentru cei cărora li se adresează”

Și-a propus să-și facă datoria față de piteșteni, așa cum și-a făcut-o, ani la rând, față de elevi, ghidându-se și în administrația Publică Locală după aceleași principii pe care și-a construit cariera.

„Toți consilierii și primarul suntem aleși de către cetățeni. Cetățenii ne-au votat dându-ne, dacă vreți, un fel de contract în alb, pentru a-i reprezenta, iar reprezentarea aceasta însemnă ca acolo să desfășurăm o activitate care să fie benefică pentru toți. Eu sunt responsabil pentru aceste voturi pe care le-am primit din partea celor care m-au votat, după cum sunt responsabil pentru toți cetățenii, pentru că eu, acolo, mă reprezint și pe mine și, în egală măsură, pe toți ceilalți cetățeni. Sunt sigur că oamenii doresc ca activitatea noastră să fie guvernată de transparență, de eficiență, de competență, de legalitate. Își doresc de la noi o activitate benefică, utilă, necesară pentru ei. Sunt niște principii pe care le-am avut în minte de când mă știu și am zis că tot ceea ce fac trebuie să fie un lucru foarte bine făcut pentru cei cărora li se adresează. Peste tot pe unde am fost, așa am procedat.

Atunci când mi-am depus candidatura în cadrul partidului, toate aceste lucruri pe care vi le-am zis eu le-am inclus în așa zisul proiect TECLU – transparență, eficiență, competență legalitate și utilitate. Întâmplarea face ca inițialele acestor principii să formeze numele lui Nicolae TECLU, unul dintre pionierii chimiei românești. A fost o pură întâmplare, de care, abia după am expus principiile, mi-am dat seama… Dar sunt niște principii pe care, dacă le respectăm și le respectă toată lumea, nu avem nimic de pierdut, ci numai de câștigat”.

„Și acum este în derulare o anchetă a DNA pe niște proiecte aflate sub semnul întrebării”

Printre aspectele asupra cărora va fi extrem de vigilent se numără câteva la care ține foarte mult:

„O cheltuire a banilor noștri, a bugetului local, mult mai eficientă și cu bătaie cât mai lungă în ceea ce privește eficiența avantajelor, în privința îmbunătățirii vieții. În același timp, o suplimentare a veniturilor la buget din fonduri europene, iar aici este o problemă foarte importantă, pentru că, din câte știu eu, la nivelul municipiului nu s-a reușit să se atragă fonduri europene foarte multe, iar cele care s-au atras, s-au cheltuit mai mult sau mai puțin. Și acum este în derulare o anchetă a DNA pe niște proiecte legate de apă/canalizare, proiecte aflate sub semnul întrebării. Sunt niște aspecte care, într-adevăr, la momentul acesta, sunt destul de grave și care, evident, trebuie schimbate. Să sperăm că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine”.

„Exact ca la elevi. Când îi vezi că acumulează, prinzi încredere”

Barbu Miu se ferește de promisiuni elucubrante și deziderate de pe o zi pe alta.

„Este greu să schimbi de azi pe mâine. Dar o schimbare trebuie să se vadă. Exact ca la elevi. Când îi vezi că, încet, încet, acumulează, și se vede un progres, nu neapărat fulminant,  prinzi încrederea că la un moment-dat , când se adună cât trebuie, va fi un salt foarte mare”.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90