EcoMoto 930×122

armata română

Armata Română, investiție de peste 670 de milioane de euro

Ministerul Apărării Naționale (MApN) are în desfășurare o procedură de achiziționare de sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune, portabile (MANPAD), similare celor cu ajutorul cărora ucrainenii decimează flotele de aeronave de luptă rusești, notează cotidianul Adevărul.

Citiți și: Piteștenii sunt îngrijorați: Ce a apărut pe străzi dă fiori

Potrivit sursei citate, Armata Română va achiziționa 231 sisteme de rachete antiaeriene destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Forţelor Aeriene şi Comandamentului pentru Operaţii Speciale, dar și o serie de echipamente auxiliare.

Concret, este vorba de 87 sisteme pentru antrenament, 19 stații mobile pentru verificări, 23 echipamente auxiliare pentru detectare defecte, 66 seturi de echipamente mentenanță de nivel luptă, 20 seturi de echipamente mentenanță de nivel intermediar, 87 seturi materiale didactice, 1 simulator instruire instituțională, 10 rachete testare operațională, 148 interfețe C2 și 1 set de materiale didactice pentru instruire instituționalizată.

Citiți și: Armata Română, în alertă! Acțiune fără precedent!

Licitația MApN are o valoare maximă estimată de 677.298.000 de euro fără TVA, conform documentelor postate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Foto descriptiv: Hotnews

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90