New Profesional Consult 930 x 122

armata română

Armata României cumpără echipamente nucleare de milioane de euro!

Ministerul Apărării Naționale dă 40 de milioane de euro pe echipamente de protecție chimică, bacteriologică, radiologică și nucleară, pentru militarii noştri.

Citiți și: Piteștenii sunt îngrijorați: Ce a apărut pe străzi dă fiori

Oficialii susțin că programul a fost demarat înainte de începerea războiului din Ucraina, și chiar dacă nu are legătură cu amenințările nucleare ale lui Putin, NATO vrea ca fiecare soldat să fie pregătit și echipat pentru ce e mai rău.

MAPN a lansat o licitaţie, în urmă cu câteva zile, pe site-ul de profil şi anunţă că vrea să cumpere câteva sute de costume de protecție avansată: nucleară, bacteriologică și chimică. Dar și aproape 500 de dozimetre nuclear tactice, spectometre gama mobil și detectoare pentru agenți chimici și biologici.

Citiți și: Pompierii argeșeni au primit echipamente de top!

Practic, este vorba despre o îmbunătățire CBRN a armatei României, care este pe lista de achiziţii a MApN încă din 2019, dar care, din diferite motive, a fost amânată până acum, notează Antena 3.

CBRN, care înseamnă apărare împotriva hazardelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

Acestea sunt aparaturi la standarde NATO pentru determinarea radiațiilor, a compuşilor chimici sau a substanțelor bacteriologice, care pot fi eliberate în atmosferă în urma unor accidente sau atacuri.

MApN le va distribui în unitățile din toată țara, şi pot fi folosite imediat, dacă situaţia o impune.

Foto descriptiv: Infofinanciar

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3