NOR CURIER 930X122

echipamente

250.000 DE LEI – DONAȚIE DE LA FIRMELE DIN ARGEȘ PENTRU ECHIPAREA MEDICILOR ȘI PENTRU VENTILATOARE

La 5 zile de la declanșarea campaniei ÎmpreunăPentruArgeș, Fundația GAUDIUM anunță și primele rezultate notabile.

Citiți și: Atenție, șoferi: Fără aceste echipamente în mașină, amendă garantată!

În primele zile, societăți comerciale importante, dar și donatori persoane fizice au răspuns extrem de prompt apelului nostru de a înarma personalul medical din Argeș în lupta împotriva COVID-19, dar și de a asigura aparatură medicală de tip life-support pentru pacienții care vor avea forme extrem de grave în acest război cu boala.

250.000 de lei merg, în acest moment, pentru aparatură și echipamente de protecție destinate Argeșului. Este doar începutul, nu ne oprim aici!

Citiți și: Pitești: Salvamontul scoate “tehnica de luptă” în Piața “Milea”

În cele cinci zile care s-au scurs, am discutat cu sute de furnizori din România și din afară și suntem în măsură să confirmăm, pe baza propriei și dureroasei noastre experiențe, criza generalizată pe care o anunță autoritățile contractante din domeniul medical în ceea ce privește materialele și aparatele necesare.

Pe piața internațională, fiecare echipament, fiecare mască, fiecare cutie de mânuși se licitează și se evaporă în câteva secunde. Chiar și așa, nu am renunțat, ci suntem mai determinați, mai documentați și mai conectați ca niciodată la ceea ce se întâmplă. Continuăm strângerea de fonduri și achiziția de echipamente, pe care le vom dona, în loturi-loturi, către unitatea medicală desemnată să gestioneze ca centru de comandă criza COVID în județul Argeș. La data prezentului comunicat, aceasta este Spitalul Mioveni.

Rămânem conectați la evoluția organizatorică și ținem permanent legătura cu autoritățile implicate în gestionarea acestei lupte și cu cadrele medicale care ne acordă suport tehnic de specialitate.

Din banii care s-au strâns deja, am identificat și am comandat:

▪ 2 ventilatoare de Terapie Intensivă Astral 150, cu o capacitate de life support de 24/24 de ore, identificate cu ajutorul furnizorului român Eyecon Medical, aparate care urmează să se alăture celor existente deja în spital pentru asistență de tip ATI. 

Echipamente necesare protecției personalului medical:

▪ 200 de combinezone
▪ 100 de viziere
▪ 1.000 de măști de protecție
▪ 600 de măști FFP2
▪ 200 de măști FFP3
▪ 50 de perechi de ochelari de protecție

și 800 de teste-rapide COVID 19.

Separat, cu titlul de donație produse, un partener a livrat deja 600 sticle de spirt medicinal.

Dintre materialele de mai sus, un pachet de 15 combinizoane&viziere au mers astăzi la Spitalul de Pediatrie, unde, conform noilor dispoziții de organizare, o secție separată va asista copilașii depistați pozitiv.

Am putut ajunge aici pentru că mediul de afaceri argeșean cu precădere a fost rapid în reacție și solidar!

Mulțumim în acest sens companiilor Teilor, Nicolae Asist, Invest Intermed, Ronera Rubber, Club Castel, Beautiful Estetic, Comesad, precum și altor companii care au dorit să-și păstreze anonimatul și tuturor celor care au anunțat că ni se vor alătura zilele următoare și care – prin eforturile lor – vor face diferența între viață și moarte pentru mulți argeșeni. ÎmpreunăPentruArgeș vom reuși!

Nu, medicii noștri din unitățile de luptă COVID nu vor fi dezarmați! Nu, nu vom putea face singuri tot și implicarea, în paralel, a autorităților este esențială. Dar, da, împreună vom reuși!

Vă stăm la dispoziție pentru detalii, dacă doriți să vă alăturați:
Mihaela Anghel: 0736.002.643 | Roxana Ilie: 0742.220.942 |
Denisa Dumitru: 0737.770.001 | Camelia Badulescu: 0742.092.092. 

Contul în care se operează campania este: RO16BRDE030SV01754270300″.

Despre Campania ÎmpreunăPentruArgeș

În acest moment, sistemul sanitar din Argeș are nevoie de un volum uriaș de echipamente de protecție și consumabile specifice gestionării unei astfel de epidemii. Măști de diferite tipuri, viziere, combinezoane, halate, obiecte de încălțăminte medicală, mănuși, dezinfectanți etc. se regăsesc într-o lungă listă de necesar a sistemului medical din județul nostru. Echipamentele de asistență medicală sunt, în egală măsură, vitale pentru gestionarea crizelor medicale care se anunță. La fel, testele rapide.

Ne propunem să scurtăm sau să ușurăm această listă, cumpărând cantitățile necesare de produse pe care le-am identificat în stocurile furnizorilor indicați de autorități, dar și ale altor furnizori pe care îi identificăm prin resurse proprii. Alăturarea dumneavoastră în acest demers este mai mult decât binevenită. Ea se poate dovedi decisivă. Dacă resursele existente sau politica de sprijin pentru comunitate a companiei pe care o reprezentați permit o astfel de implicare, vă rugăm să vă alăturați!

Activitatea de achiziție a echipamentelor, consumabilelor și aparaturii se desfășoară prin Fundația GAUDIUM, fundație având ca scop principal activitățile caritabile, filantropice și nonprofit derulate în scopul realizării și promovării condițiilor necesare exercitării și respectării efective a drepturilor și principiilor umanitare.

Fundația GAUDIUM este reprezentată de dl. Virgil Dumitru – președinte, are sediul fiscal în comuna Bascov, str. Serelor, nr. 42, este identificată fiscal prin CIF 28117583/2011, înregistrată în Registrul Fundațiilor cu nr. 2/RF/2011 şi are contul RO16BRDE030SV1754270300, deschis la BRD Pitești (cont RON).

Fiecare contributor în cadrul acestei campanii va fi informat, în detaliu, prin mijloace online, cu privire la derularea procedurilor de achiziție și predare a echipamentelor, testelor și aparatelor către unitatea medicală din județ desemnată să lupte în prima linie împotriva epidemiei de COVID-19„.

(Foto: descriptiv. Sursa: Swissinfo)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90