930 pe 122 COSTACHE

amenzi

Atenție! Amenzi uriașe pentru aceste fapte!

Atenție! Amenzi uriașe pentru aceste fapte!

Citiți și: Operațiune fulger în Argeș: Poliția impune ordinea cu amenzi pe bandă rulantă!

Legislația privind regimul deșeurilor a fost modificată în această lună, fiind adăugate noi situații în care se pot aplica sancțiuni pentru nerespectarea acesteia, dar și majorate o parte dintre amenzi, conform avocatnet.ro.

Astfel, pentru incendierea oricărui tip de deșeu, substanță sau obiect ori pentru îngroparea deșeurilor, amenzile ajung acum până la 45.000 de lei. Astfel, este acum considerată infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoarea de la trei la cinci ani sau cu amendă.

Citiți și: Amenzi uriașe pentru aceste lucruri! Foarte mulți oameni procedează așa

Înainte, arderea deșeurilor putea aduce persoanelor fizice doar amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

De asemenea, pe lângă aceste modificări, s-a mai stabilit și că aruncarea sau ascunderea deșeurilor, alături de abandonarea lor, sunt interzise și pot fi sancționate ca mai sus.

De asemenea, pe lângă eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop, mai nou sunt interzise și deținerea ori păstrarea lor în afara spațiilor speciale amintite.

În plus, se aplică sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor, bunurilor și mijloacelor folosite la săvârșirea contravenției pentru abandonarea/ aruncarea/ eliminarea deșeurilor în spații neautorizate, incendierea deșeurilor ori îngroparea deșeurilor, după caz.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90