EcoMoto 930×122

amenzi

Atenție! Amenzi uriașe pentru aceste fapte!

Atenție! Amenzi uriașe pentru aceste fapte!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Legislația privind regimul deșeurilor a fost modificată în această lună, fiind adăugate noi situații în care se pot aplica sancțiuni pentru nerespectarea acesteia, dar și majorate o parte dintre amenzi, conform avocatnet.ro.

Astfel, pentru incendierea oricărui tip de deșeu, substanță sau obiect ori pentru îngroparea deșeurilor, amenzile ajung acum până la 45.000 de lei. Astfel, este acum considerată infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoarea de la trei la cinci ani sau cu amendă.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Înainte, arderea deșeurilor putea aduce persoanelor fizice doar amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

De asemenea, pe lângă aceste modificări, s-a mai stabilit și că aruncarea sau ascunderea deșeurilor, alături de abandonarea lor, sunt interzise și pot fi sancționate ca mai sus.

De asemenea, pe lângă eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop, mai nou sunt interzise și deținerea ori păstrarea lor în afara spațiilor speciale amintite.

În plus, se aplică sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor, bunurilor și mijloacelor folosite la săvârșirea contravenției pentru abandonarea/ aruncarea/ eliminarea deșeurilor în spații neautorizate, incendierea deșeurilor ori îngroparea deșeurilor, după caz.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90