EcoMoto 930×122

masini

Atenție când vă reparați mașina! Ce minciuni vă spun mecanicii ca să vă stoarcă de bani

Atenție când vă reparați mașina! Ce minciuni vă spun mecanicii ca să vă stoarcă de bani

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Minciuna are picioare scurte, însă nu tot timpul. Atunci când vine vorba despre reparația unei mașini ești dispus să plătești oricât și să rezolvi orice problemă, fără să te mai întrebi dacă este vorba despre una reală.

Uneori ești dispus să cheltui bani pe lucruri de care nici măcar nu ai nevoie.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Astfel, un mecanic auto calificat și expert auto la JustAnswer a vorbit despre cele mai frecvente minciuni care ți se spun despre reparația mașinii tale.

Prima și cea mai comună minciună este legată de schimbul de ulei în funcție de vechimea mașinii.

Foarte mulți mecanici zic că trebuie să schimbi uleiul la fiecare 5.000 de kilometri. Expertul auto, citat de ziare.com, precizează că acest lucru se aplică de multe ori, dar nu în cazul tuturor vehiculelor.

În cazul mașinilor mai noi, poți să mergi mult mai mult – cam până la 12.000 de km – fără să schimbi uleiul. Important e să urmezi recomandările producătorului și să te uiți la culoarea jojei.

De asemenea, expertul auto este de părere că nu ar trebui să dați crezare nici celor care vă spun că aveți nevoie de mai multe sisteme antifurt.

Atenție la mecanici

O altă minciună se referă la schimbarea frânelor și anvelopelor.

”Veți avea nevoie de anvelope noi mai devreme decât credeți.” Feriți-vă de mecanicii care încearcă să vă vândă lucruri în plus, cum ar fi anvelope noi, spune expertul auto.

Multe ateliere verifică mașina în speranța de a găsi o problemă și de a vă vinde ceva. Nu este cazul să înlocuiți anvelopele dacă au sub 5 mm.

Puteți rula o anvelopă până la 1 mm de bandă de rulare dacă conduceți inteligent.

La fel și cu frânele, nu trebuie să le înlocuiți imediat dacă au sub 3 mm. Le puteți folosi mai mult timp dacă le acordați atenție.

Citește întregul articol, AICI.

Foto descriptiv: Comisarul

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3