930 x122 grota rece

amenzi

Atenție! Se dau amenzi drastice!

Atenție! Se dau amenzi drastice!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Încălcarea interdicţiei de a adăuga pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege se va sancţiona cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

Potrivit unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Proiectul fusese adoptat în luna decembrie de Camera Deputaţilor.

Legea modifică articolul 20 din Legea nr. 75/1994.

În sensul stabilirii şi sancţionării drept contravenţie a faptei constând în:

încălcarea interdicţiei de a adăuga pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.

Atenție! Se dau amenzi drastice!

Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României.

Și să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora.

Încălcarea interdicţiei constituie contravenţie.

Și se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei de către agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Române şi ai Jandarmeriei Române, arată legea promulgată.

Potrivit expunerii de motive, „pângărirea drapelului României, ca simbol naţional, prin ataşarea de însemne peste culorile naţionale constituie o abatere gravă de la ordinea publică şi trebuie sancţionată proporţional, cu amendă în cuantum ridicat, pentru a descuraja astfel de fapte antinaţionale”.

Detalii, AICI – Iohannis a promulgat legea lui Ciucă: amenzi drastice pentru cei care adaugă pe drapelul României inscripții și simboluri care nu sunt prevăzute de lege

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3