NOR CURIER 930X122

amenda

Atenție șoferi! De ce riscați să luați amendă, chiar dacă aveți în mașină trusă medicală și extinctor

Atenție șoferi! De ce riscați să luați amendă, chiar dacă aveți în mașină trusă medicală și extinctor

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Toate autovehiculele aflate în circulație pe drumurile publice trebuie să respecte reglementările Codului Rutier pentru a putea circula legal.

Una dintre regulile de circulație este ca în fiecare autoturism să existe în permanență cel puțin un extinctor, iar acesta nu trebuie să fie expirat.

Citiți și: Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

De multe ori, șoferii uită că au nevoie de unul pentru că nu se confruntă cu o situație în care să aibă nevoie de el.

Dar cu toate acestea, la orice control al poliției rutiere, agenții pot solicita verificarea trusei de prim ajutor și a extinctorului.

Deoarece valabilitatea unuia este de doar câțiva ani, exista posibilitatea ca în timpul controlului să se descopere că cel pe care îl dețineți este expirat.

Legea din România, prevăzută în cadrul Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 195/2002, stabilește că un automobil fără stingător de incendiu, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante condus pe drumurile publice va constitui o contravenție care va fi pedepsită cu amendă.

Acestea trebuie însă să fie omologate și aflate în perioada de valabilitate.

Dacă un șofer este oprit și se cere verificarea stingătorului de incendiu, iar acesta este expirat va fi sancționat cu 4 – 5 puncte de penalizare și 4 – 5 puncte amendă, adică între 580 și 725 de lei.

Sursă: dailydriven.ro

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90