NOR CURIER 930X122

camere

Atenție, șoferi! Vor fi montate radare fixe unde nu vă așteptați!

Atenție, șoferi! Vor fi montate radare fixe unde nu vă așteptați!

Citiți și: De la ce distanță te ,,împușcă” cu pistol radar! E ,,groasă”!

Autoritățile au în plan montarea de radare fixe în orașe, dar și pe șoselele aglomerate, anunță dailydriven.ro.

Pentru unele locuri stabilite în care trebuia să se monteze radarele fixe, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a anulat contractele deoarece acestea nu respectau toate procedurile de atribuire. Pentru remedierea situației, autoritățile trebuie să creeze un cadru legal care să permită folosirea radarelor fixe în anumite zone.

Citiți și: Breaking: Vedetă cu bolid de lux, Porsche 911, prinsă cu 236 km/h pe Autostradă

În acest an sunt programate a fi amplasate peste 600 de camere radar fixe.

Pentru a avea aceste noi echipamente, a fost nevoie de o investiție de 12 milioane de euro. Se preconizează că instalarea camerelor va reduce numărul accidentelor cu 25% până în 2025.

Camerele vor putea înregistra și transmite automat numărul de înmatriculare al mașinilor, plus informații precum valabilitatea ITP.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

9 comentarii

  • Ion spune:

    Foarte bine .
    Daca mergi legal nu le bagi in seama.

  • Ionut spune:

    Pur si simplu este o risipa si un praf in ochi in acelasi timp.
    Pentru un drum lung, cum ar fi o autostrada sau DN2, sunt suficiente cat 2 camere in apropierea iesirilor importante. Pe autostrada spre mare,de exemplu: se pune o camera dupa prima intrare din afara Bucurestiului si o camera inainte de iesire. Conform fizicii elementare (si unei reguli de trei simpla), viteza medie = distanta parcursa (care este fixa si cunoscuta) / timpul in ore scurs intre fotografierea prin cele doua camere. Probabil unii se vor grabi pana la prima benzinarie, ca sa bea o cafea si apoi vor goni ca sa ajunga la mare, pacalind astfel algoritmul, dar unde va fi castigul sa caute orice metoda, daca tot „mai tarziu” vor ajunge la destinatie? Unde mai pui ca pentru asta ar putea sa fie folosite chiar camerele existente pentru verificarea ro-vignetei, care acopera si variantele de iesire prin alte puncte decat cele cu radar?

  • Cosmjn spune:

    Vor apărea pe waze imediat și uite asa vom arunca 12 milioane de euro!!! Treci cu 55km/h prin camera apoi revii la viteza inițială. Benefice vor fi în preajma unităților școlare și în zonele super aglomerate…daca vor cauta sa le ascunda doar pt.a face bani din ele…rezultatul va fi zero.

  • Jhon spune:

    Nu mai bine făceau străzi sigure?

  • Marius spune:

    Să le fie rușine!!! Autostrăzi nu avem dar cheltuie bani grei pe radare și camere video scumpe. Faceți străzi că în occident și se vor reduce accidentele de la sine. Alti bani cheltuiți fara rost că să ia cineva comisioanele. Rușine!!!

  • Marius spune:

    Nu se câștigă la fel de mulți bani din îmbunătățirea străzilor cat sa câștigă din achiziții cu statul

  • Mihai spune:

    În sfârșit o veste buna!!!
    Și BMW-urile vor putea merge cu viteza legala până la urmă.
    Nu mai vorbesc că vor veni și bani frumoși la buget.

  • Tutu spune:

    Si trimite amenda acasa ? Dar in maxim 10 zile nu peste un an !!! In ziua 11 sa-si piarda valabilitayea amenda !

  • Zenu spune:

    Exact! Pe ei asta îi interesează sa „mulgă” bani zilnic de la contribuabil. Altfel de unde să mai ajungă bani la Stat atât de ușor și zilnic, decât din amenzi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3