Donaris 930 x 122

amenzi

Atribuții noi pentru polițiști! Pot da amenzi între 5000 și 100 000 de lei

Noi atribuții pentru polițiști!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Mai multe categorii de persoane vor putea să controleze, în curând, transporturile rutiere de bunuri riscante și să aplice amenzile de până la 100.000 de lei prevăzute în Ordonanța e-Transport.

Măsura este prinsă într-o ordonanță care a amânat recent regimul sancționatoriu, dar care conține și alte schimbări privind e-Transport.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Una dintre schimbările operate de autorități este extinderea capacității de verificare a transporturilor rutiere de bunuri riscante (punctele 10 și 14 ale articolului I).

Astfel, inclusiv agenții și ofițerii de poliție din Poliția Română vor putea, în curând, să controleze vehiculele care transportă bunuri riscante și să aplice amenzile din Ordonanța e-Transport. Până acum, această competență era numai la personalul Fiscului și al Vămilor.

În acest sens, însă, va fi nevoie ca Fiscul să dea acces direct Poliției Române la sistemul e-Transport, în perioada următoare.

Regimul sancționatoriu aferent sistemului e-Transport prevede amenzi care încep de la 5.000 de lei și care, în funcție de persoana sancționată (fizică sau juridică), pot ajunge până la 100.000 de lei. În plus, autoritățile mai pot face și confiscări.

Sistemul e-Transport este obligatoriu de la 1 iulie 2022, însă amenzile au fost amânate tocmai pentru a permite operatorilor economici să se familiarizeze cu obligația de raportare a transporturilor de bunuri riscante.

Lista produselor riscante ce se declară în e-Transport cuprinde legume, plante, fructe, băuturi alcoolice, anumite materiale de construcții, îmbrăcăminte și încălțăminte, printre altele. Vizate de raportare sunt vehiculele rutiere care au o masă maximă autorizată de minimum 3,5 tone, dacă sunt încărcate cu bunuri riscante care au o masă brută totală mai mare de 500 kg sau dacă au o valoare totală mai mare de 10.000 de lei.

Foto: descriptiv

Sursa: avocat.net

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3