Eurial 930 x 122

autostrada pitesti-sibiu

Se întăresc forțele! Așa mobilizare nu vezi nici la Umbrărescu: E fantastic

Se întăresc forțele! Așa mobilizare nu vezi nici la Umbrărescu: E fantastic

Citiți și: Argeș/Accident foarte grav, cu un TIR, pe cel mai periculos drum

Se lucrează intens pe DN 7 Pitești-Sibiu.

Ieri, traficul rutier a fost reluat pe sectorul de drum Boița – Lazaret începând cu ora 20:00, conform programului stabilit.

Citiți și: Imagini de senzație! Cele mai noi informații despre autostrada așteptată de toți

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, constructorul a continuat lucrările pe tot parcursul zilei, finalizând drumurile tehnologice necesare utilajelor pentru execuția forajelor geotehnice în zona portalelor de intrare-ieșire ale tunelului Boița 2, informează CNAIR.

Chiar dacă a plouat, echipele de lucru nu au încetat activitatea.

Ieri a fost suplimentat numărul de utilaje acolo unde suprafața zonei de lucru a permis acest lucru, asigurând astfel un progres constant al lucrărilor.

De asemenea, constructorul a anunțat că în cursul acestei săptămâni va lua măsuri pentru curățarea versantului de resturile rezultate din defrișări și amenajarea drumurilor tehnologice.

Antreprenorul turc responsabil de proiect va suplimenta personalul responsabil cu siguranța circulației pentru a putea interveni rapid în cazul apariției unor situații de risc în timpul deschiderii traficului, între orele 20.00 și 6.00.

Se întăresc forțele! Așa mobilizare nu vezi nici la Umbrărescu: E fantastic

Aceste măsuri sunt parte din obligațiile antreprenorului, menite să prevină producerea unor evenimente periculoase pe DN7.

În cazul în care va exista riscul unor căderi de pietre, mase de pământ sau material lemnos pe carosabil, traficul rutier va fi imediat închis, iar echipele antreprenorului vor interveni pentru îndepărtarea acestora cât mai rapid posibil.

Din cauza operațiunilor de defrișare și utilizării utilajelor grele, riscul de cădere a arborilor, rocilor și maselor de pământ pe carosabil rămâne ridicat pe timpul zilei.

Pe sectorul de drum Boița – Lazaret, circulația se desfășoară între orele 20.00 și 6.00 pentru toți participanții la trafic.

În intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 – 17.00, traficul este permis doar pentru riverani.

Lucrările sunt reluate zilnic la ora 6.00 și se vor continua până pe data de 9 august.

Imaginile video cu stadiul lucrărilor, AICI:

Foto: Captură de ecran/Facebook

Video: Facebook/CNAIR

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA