Donaris 930 x 122

avere

AVERILE ȘEFILOR DE LA POLIȚIA LOCALĂ PITEȘTI

Averile șefilor de la Poliția Locală Pitești. Au fost publicate declarațiile de avere și de interese actualizate ale angajaților Poliției Locale Pitești.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Potrivit declarației de avere, Valerică Nicolae, directorul general al instituției, deține, din anul 1991, împreună cu soția sa, un apartament de 74 de mp. De asemenea, are un autoturism BMW (click pe imagini pentru mărire):

Potrivit documentului, în 2017 salariul anual încasat de la Poliția Locală Pitești a fost de 69.637 de lei. La salariu se adaugă și pensia de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în valoare anuală de 26.100 de lei.

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Soția directorului general al Poliției Locale Pitești încasează de la Poliția Națională un salariu anual de 50.200 de lei. (click pe imagini pentru mărire):

Directorul adjunct Marin Rădulescu deține, conform declarației sale de avere, un teren intravilan de 3.220 de mp și un altul agricol, de 23.191 de mp, în comuna argeșeană Bradu. Cele două terenuri au fost obținute în anul 2013 prin moștenire.

Din 1980 are cumpărat, împreună cu soția lui, un apartament de 72 de mp în orașul Mioveni. Tot cu soția mai deține și un apartament în Pitești, de 55 de mp. A mai primit moștenire, în 2013, o casă de locuit în comuna Bradu, de 45 de mp.

Din 2006 conduce un autoturism Cielo.

Încasează de la Poliția Locală un salariu anual de 68.569 de lei, la care se adaugă și pensie de la MAI, în valoare anuală de 81.000 de lei.

Soția lui Rădulescu primește de la școala generală din Mioveni la care lucrează un salariu anual de 51.189 de lei.

La datorii, Marin Răduleascu a trecut un CAR în valoare de 90.000 de lei contractat în anul 2017 de la Dacia Renault, cu data scadentă în 2020. Un alt CAR, de la Poliția Locală Pitești, de 10.000 de lei, a fost contractat tot în 2017 și ar trebui restituit în acest an.

Celălalt adjunct al lui Nicolae Valerică, Ciprian Florea Mihai, deține, potrivit declarației de avere, din anul 2006, o casă de locuit în Pitești. Locuința are o suprafață de 575 de mp.

Tot în 2006 a cumpărat 2 autoturisme BMW.

În anul 2017 a încasat de la Poliția Locală Pitești un salariu total de 66.626 de lei.

Soția lui Ciprian Mihai, angajată a Liceului cu Program Sportiv ”Vititorul” Pitești, a avut în 2017 un venit anual de 53.249 de lei.

Din declarațiile de avere constatăm că, pe lângă bunurile pe care le-au dobândit de-a lungul timpului, șefii Poliției Locale Pitești încasează, din bani publici, un salariu mai mult decât decent.

Ca și cum nu ar fi suficient, doi dintre ei beneficiază și de pensii din partea MAI. Situația, așa cum am mai precizat (detalii, AICI), nu este ilegală, însă cu siguranță nici morală.

Concret, Nicolae Valerică a încasat anul trecut un salariu lunar de la Poliția Locală de aproximativ 5.800 de lei. La această sumă s-a adăugat și pensia MAI, de peste 2.000 de lei/lună.

Marin Rădulescu a încasat lunar, potrivit documentelor prezentate anterior, de la Poliția Locală nu mai puțin de 5.700 de lei. În 2017 încasa o pensie de aproximativ 6.700 de lei.

Celălalt adjunct, Ciprian Florea Mihai, încasează, spre deosebire de cei doi colegi ai săi, ”doar” salariu. Un salariu care depășește cu mult salariul mediu pe economie. Mai exact, Ciprian Mihai are un salariu de aproximativ 5.500 de lei.

Sunt aceste sume pe care șefii din Poliția Locală le primesc unele de bun simț? Sunt salarii meritate și primite în funcție de performanță și rezultatele din teren? Deși la Poliția Locală există și angajați care-și fac cu profesionalism meseria, situația pe ansamblu lasă de dorit. Câteva exemple negative sesizate de-a lungul timpului, AICI, AICI sau AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90