NOR CURIER 930X122

itm argeș

Avertisment pentru angajatori! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

ITM Argeș, anunț important pentru angajatori:

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

„În urma numeroaselor solicitări adresate instituţiei noastre referitoare la angajaţii care desfăşoară activitate în condiţii de izolare, ITM Argeş consideră necesar informarea următoarelor:

Potrivit prevederilor HG nr. 1091/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru locurile de muncă, se consideră că un lucrător lucrează în condiţii de izolare atunci când nu are contact vizual şi comunicare verbală directă cu alţi lucrători, în cele mai multe cazuri pentru o perioada de timp mai mare de o oră, şi când nu este posibil să i se acorde ajutor imediat în caz de accident sau când se afla într-o situaţie critică.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Personalul care lucrează în condiţii de izolare trebuie să fie informat cu privire la:

– manevrarea echipamentului de muncă, starea acestuia (fiabilitate şi accesibilitate);

– riscurile de accidentare şi modul de acţiune în caz de apariție a acestora;

– comportamentul adecvat în cazul producerii unei avarii sau al apariţiei unei situaţii critice;

–  utilizarea echipamentului individual de protecţie;

– primul ajutor;

– utilizarea sistemului de supraveghere şi de legatură cu exteriorul.

Angajatorul va numi prin decizie o persoană cu atribuţii concrete care să supravegheze lucrătorii care își desfășoară activitatea  în condiţii de izolare.

De asemenea, pentru a se putea interveni în timp util în caz de accident sau avarie la locurile de munca în condiţii de izolare, acestea vor fi dotate cu mijloace tehnice care permit legătura cu persoana care asigura supravegherea:

– constant automat (centrale de supraveghere, dispozitive de alarmare prin unde radio);

– periodic automat (radio-telefon, telefon);

–  periodic prin intermediul unei persoane (apeluri telefonice, radio-telefon, cameră de luat vederi şi monitor).

În controalele pe care le vor efectua, inspectorii ITM Argeş vor verifica modul în care se respectă aceste prevederi şi în situaţia în care vor fi constatate deficienţe vor fi dispuse măsuri pentru remedierea acestora.

Menţionăm că nerespectarea reglementărilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, referitoare la amenajarea locurilor de muncă în condiţii de izolare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.”

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3