930 pe 122 COSTACHE

anpc

Avertizare cu privire la produsele de post

Având în vedere perioada în care ne aflăm, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), trage un semnal de alarmă, atenționându-i pe români cu privire la produsele de post.

Citiți și: Decizie importantă pentru toți consumatorii!

Acesta sfătuiește cumpărătorii să aibă grijă din ce locuri se aprovizionează și să acorde o mare atenție etichetelor de pe produse.

„Pentru ca produsele pe care le cumpărați în perioada postului Sfintelor Paști să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dvs., vă recomand să cumpărați produse alimentare de post numai din locuri amenajate și autorizate, să solicitați și să păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea\conformitatea sau siguranța unui produs.

Citiți și: Alte 8 bănci din România au fost amendate de ANPC

De asemenea, atenționez asupra faptului că dacă achiziționați produse alimentare de post din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare, riscați ca produsele sa fie neconforme sau chiar nesigure acestea vă pot afecta sănătatea.

Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați!

Produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe baza de soia etc.

Nu cumpărați produse a căror etichete nu vă informează complet și corect privind conținutul, ingredientele sau calitatea produsului. Sfătuiesc consumatorii să citească atent eticheta produselor pentru a putea respecta Postul Paștelui și de a evita astfel să fie induși în eroare.”, a scris directorul general al ANPC, într-o postare pe Facebook.

Atenție deosebită la lista ingredientelor

„Pentru ca produsele pe care le cumpărați în perioada postului, premergătoare sărbătorilor pascale, să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dvs., vă recomand, în primul rând, ca înainte de cumpărare, să acordați o atenție deosebită listei ingredientelor.

În cazul în care aceasta conține și ingrediente de origine animală, respectiv lapte praf, zer praf, pudră de ouă, trebuie să știți că aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post.

Avertizez asupra faptului că pe unele ambalaje veți găsi pe lângă lista cu ingrediente și afirmația „ poate conține urme de ou, lapte…”. Aceasta este o informație oferită voluntar de către producător, și înseamnă că, în ciuda tuturor asigurărilor luate pe perioada producției, cele mai mici urme din ingredientele menționate, câteodată, nu pot fi evitate.”, a mai precizat acesta.

Comisarii ANPC vor controla și supraveghea piața în toata această perioadă.

Sursă foto principal: Facebook Paul Anghel

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3