Donaris 930 x 122

bacalaureat 2020

BACALAUREAT/FINAL: TOŢI „ZECARII” DIN ARGEŞ SUNT FETE

Astăzi au fost afişate rezultatele finale ale Bacalaureatului din sesiunea iunie 2020. În Argeş, au fost depuse 2.833 de contestaţii, soluţionate astfel: 814 medii scăzute, 141 medii nemodificate şi 1878 de medii crescute.

Citiți și: SITUAŢIA ÎN ARGEŞ LA BACALAUREATUL DE TOAMNĂ: S-A PICAT PE RUPTE!

Dintre mediile crescute, 128 s-au dovedit a fi salvatoare pentru candidaţii care au contestat rezultatele iniţiale. Aceştia au obţinut acum cel puţin media minimă şi au luat bacalaureatul.

Totodată, în urma contestaţiilor încă trei elevi au obţinut media finală de 10. Doi dintre candidaţii de nota 10 sunt de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, în vreme ce al treilea este de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti.

Citiți și: REZULTATE SLABE LA BACALAUREAT ÎN ARGEȘ

Alţi doi candidaţi (de la „Zinca Golescu”, respectiv „Brătianu”) obţinuseră media 10 de la afişarea primelor rezultate şi, evident, nu au depus contestaţie.

În total, cinci candidaţi au obţinut media 10 în această sesiune. Interesant este că toţi cei cinci „zecari” de la Bacalaureatul din această sesiune sunt fete.

Procentul de promovabilitate în Argeş a crescut, în urma contestaţiilor, de la 62,9% la 65,54%.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA