NOR CURIER 930X122

bacalaureat 2020

CRIZĂ DE PROFESORI LA EVALUAREA NAȚIONALĂ ŞI BACALAUREAT

Mai este puțin până la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, iar necunoscutele sunt încă multe. O primă problemă este aceea că – cel puțin la această oră – nu sunt suficienți profesori care să asigure supravegherea și corectura lucrărilor.

Citiți și: E oficial! S-a decis ce se întâmplă cu examenele elevilor

Motivele sunt două: sumele pe care le vor primi pentru aceste activități sunt considerate prea mici, iar unii dascăli nu vor, pur și simplu, să se expună riscului de a se infecta cu noul coronavirus pe care să îl ducă apoi în familiile lor.

Conform Ministerului Educației, profesorii care vor participa la Evaluarea Națională vor primi câte 63 de lei pe zi pentru supraveghere, pentru o lucrare corectată vor primi 9,90 lei, iar pentru supraveghere la bacalaureat se va plăti suma de 75 de lei pe zi.

Citiți și: SITUAŢIA ÎN ARGEŞ LA BACALAUREATUL DE TOAMNĂ: S-A PICAT PE RUPTE!

Ministerul Educației spune că va fi asigurat personalul necesar, dar sindicatele din învățământ nu sunt atât de sigure de acest aspect.

(Foto: Descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3