930 pe 122 COSTACHE

bilete

Bilete de tratament 2023. Ce schimbări majore anunță Casa de Pensii

Pensionarii abia așteaptă să își primească biletele de tratament pentru anul acesta. Casa Națională de Pensii a făcut publice toate detaliile după ce bugetul a fost majorat semnificativ față de anul trecut. Sunt anunțate schimbări majore în perioada imediat următoare.

Citiți și: Când este obligat statul să asigure medicamente gratuite

Ce schimbări anunță CNPP pentru anul în curs

„Potrivit legislației aflate în vigoare, acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Începând cu luna martie 2023 au fost puse la dispoziția beneficiarilor sistemului public de pensii un număr de 57.240 de bilete de tratament balnear asigurate prin unitățile de tratament din proprietatea CNPP (SC TBRCM SA).

Citiți și: Premierul Ciolacu, schimbare în Guvern. Deja se știe cine este

De asemenea, s-a finalizat procedura de achiziție de servicii de tratament balnear, cazare și masă cu alți operatori economici de profil. Prima serie pentru aceste bilete începe din data de 22.05.2023.

Lista stațiunilor și prețul integral al biletelor de tratament asigurate atât prin SC TBRCM SA., cât și prin contractele încheiate cu operatorii economici de profil, sunt afișate pe Portalul CNPP la domeniul „Activități CNPP/Bilete de tratament”, scriu reprezentanții Casei Naționale de Pensii.

Guvernul a majorat suma alocată în acest scop.

tratament balnear

tratament balnear

„Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei.

Astfel, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale”, scrie și pe site-ul Ministerului Muncii.

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Floreta Stancu spune:

    Bună ziua, eu pot beneficia de un bilet gratuit în orice statiune, având în vedere că sufăr de reumatism poli articular acut, gută și gonartroza și diabet zaharat tip 2 dar am și obezitate morbida.
    Menționez ca am o pensie la limita de vârstă, după 36 de ani vechime, de doar 1475 lei și am 65 de ani. Aștept un răspuns. Va mulțumesc!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache