Donaris 930 x 122

blocuri

BLOC CU PROBLEME ÎN GĂVANA. CRISTIAN GENTEA REACȚIONEAZĂ: ”MERG SĂ VERIFIC!”

Bloc cu probleme în Găvana. Cristian Gentea reacționează: ”Merg să verific!”. De-a lungul timpului, am relatat, atât noi, cât și alte publicații, despre modul haotic, alandala, în care se construiește în Pitești.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Deși autoritățile au fost înștiințate despre problemele cu care se confruntă piteștenii din cauza unor construcții fără cap, cum este cazul multor blocuri de pe raza municipiului, în Pitești se construiește de zor.

Unul dintre factorii de decizie din administrația piteșteană care a atras atenția asupra modului haotic în care se construiește în oraș este Cristian Gentea, consilier municipal, președinte al comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului și arhitectură a Consiliului Local și președinte executiv al PSD Argeș.

Citiți și: Sprijin financiar pentru cei care stau la bloc!

În urmă cu câteva luni, Gentea a vorbit despre problemele pe care le-ar crea construirea unui nou bloc din zona Spitalului Județean de Urgență din Pitești (detalii, AICI).

De asemenea, o situație similiară, pe care am prezentat-o noi în repetate rânduri, este cea de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana). Este vorba despre un nou bloc care se construiește deși vecinii-locatari susțin că nu ar fi fost înștiințați, așa cum precizează legislația, despre intenția investitorului de a construi. Despre subiect puteți (re)citi AICI sau AICI.

Am luat legătura cu Cristian Gentea pentru a primi informații pe marginea acestui subiect. ”O să merg să verific, o să mă duc la fața locului. Așa cum am mai spus, avem mari probleme cu modul în care se construiește și se face informarea cetățenilor. Cred că este vorba despre speța pe care mi-a relatat-o aseară un consilier județean. Nu cunosc toate detaliile subiectului, însă mâine, fiind sâmbătă, o să merg în zonă să mă uit, să văd exact despre ce este vorba.

Eu am cerut de-a lungul timpului și mi s-a promis că pentru orice locuință colectivă construită în Pitești trebuie să se ceară PUD (n.r. – Plan Urbanistic de Detaliu). Am observat că ba se cere, ba nu se cere. M-au întrebat oamenii, fiind președintele comisiei de urbanism, cum de se construiește așa? În multe cazuri nu se cere PUD-ul și nici nu știm când se face blocul, de exemplu.”, declară Cristian Gentea pentru ePitești.

”Am cerut să facem niște norme proprii, ale Piteștiului, în funcție de ce anume cere zona atunci când vine vorba de o nouă construcție. Când se face raportul pentru construirea unui bloc, ni se spune că ar fi afișat pe site (n.r. – site-ul Primăriei Pitești), dar cine stă să se uite pe site, ce cetățeni știu că trebuie să se uite acolo?”, adaugă Gentea.

”Vă pot asigura că am vorbit cu toți membrii din comisia de urbanism și vom merge la toate aceste PUD-uri și PUZ-uri și nu vom mai permite să se construiască acolo unde nu este cazul, nu vom mai permite orice construcție!”.

Am luat de atâtea ori poziție în ședințele de Consiliu Local pe marginea acestor probleme și văd că, până la urmă, degeaba… Am mai spus, sunt familii care își bagă toată agoniseala într-o casă. Pentru ce să facă asta? Să se trezească cu bloc lângă fereastră? Așa stăteau la bloc, ce rost avea să-și facă o casă…”, conchide președintele comisiei de urbanism a Consiliului Local Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3