NOR CURIER 930X122

dacia

CUM VA ARĂTA VIITOAREA DACIA LOGAN

Jurnaliștii publicației franceze L’argus au oferit informații actualizate despre viitoarea generație a Daciei Logan, dar și primele imagini cu gama revizuită Logan-Sandero.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Noul Logan, care va fi lansat anul viitor, va beneficia de un design îmbunătățit și, dat fiind că va fi realizat pe o platformă asemănătoare cu noile Renault Clio și Captur, ar putea avea în premieră o versiune hibridă, potrivit L’argus. Cu toate acestea, Logan nu va mai fi comercializat pe piețele occidentale, care preferă Sandero și Duster.

Duster și Sandero, cea mai mare parte a vânzărilor Dacia în Europa de Vest

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Lansat în 2004, Dacia Logan a fost întâmpinată cu neîncredere, apoi cu entuziasm, inclusiv în țările dezvoltate. Succesul noului model produs în România i-a forțat pe cei de la Renault să-și ajusteze modelul și pentru aceste piețe.

Mașina a ajuns în Franța în 2005. Cincisprezece ani mai târziu, succesul brandului Dacia este incontestabil în Europa, însă Dacia Logan nu se mai bucură de același succes ca la început. În prezent, Duster și Sandero alcătuiesc cea mai mare parte a vânzărilor Dacia în Europa de Vest. A treia generație Dacia Logan ar trebui să fie prezentată, alături de Sandero, în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă. Cum saloanele auto para fi, în acest moment, vestigii ale trecutului, este foarte posibil să vedem noile modele românești în cadrul unor evenimente private, posibil chiar virtuale.

Îmbunătățiri multiple

Noul model va avea numeroase îmbunatățiri, în primul rând la nivel estetic: viitorul Logan va crește sensibil în dimensiuni, apropiindu-se de limitele segmentului compact. Designul va fi mai fluid, cu suprafețe de mari dimensiuni și aproape lipsite de muchii. Ecartamentul mai mare al noii platforme îi va conferi și noi proporții, mai echilibrate.

În interior, planșa de bord va fi identică cu cea a modelului Sandero și va fi dominată, în centru, de ecranul tactil al sistemului multimedia. Viitorul model va prelua unele elemente de la noul Clio, dar și de la Duster. Astfel, multe funcții ale mașinii vor putea fi accesate prin intermediul ecranului central al sistemului de infotainment.

Prototipurile noilor Dacia Logan și Dacia Sandero au fost deja surprinse în testele finale, așa că nu ar trebui să așteptăm prea mult pentru a vedea o nouă revoluție marca Dacia.

Fiind realizate pe platforma CMF-B a Alianței Renault Nissan, putem fi siguri că noile modele Dacia vor oferi și sisteme de propulsie electrificate, cel mai probabil fiind vorba de un sistem mild hybrid. Ulterior, în funcție de evoluția pieței, este posibil să vedem sub capota lui Logan și Sandero noile propulsoare full-hybrid din familia E-Tech, care debutează anul acesta pe noul Clio.

(Foto: L’argus)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90