930 x122 grota rece

asociația acarom

LOVITURĂ DURĂ PENTRU DACIA

Numărul autoturismelor noi Dacia înmatriculate în Europa a scăzut semnificativ în primele 3 luni din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

În ianuarie, februarie și martie 2020, în țările UE+EFTA+Marea Britanie au fost înmatriculate 83.286 de mașini Dacia, cu nu mai puțin de 42,6% sub nivelul din ianuarie-martie 2019.

Informația a fost furnizată astăzi de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), care citează Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (click pe imagine pentru vizualizare):

Citiți și: Alertă la Dacia!

Pe ansamblu, Grupul Renault a înregistrat o scădere de 36,1% (268.275 de mașini noi înmatriculate).

De altfel, și alte mărci importante au avut scăderi (Ford – 37,4%, PSA – 34,3%, iar VW – 19,4%).

Țara noastră s-a situat pe locul 16 în spațiul UE+EFTA+Marea Britanie (cu 27.979 de autoturisme noi înmatriculate în ianuarie-martie 2020), o scădere cu 21,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate astăzi de ACAROM (AICI, amănunte).

Amintim că, față de perioada similară a anului trecut, în primul trimestru al acestui an înmatriculările de mașini Dacia noi au scăzut foarte mult și în România (AICI, subiectul pe larg).

De pe data de 19 martie 2020 activitatea la uzina Automobile Dacia din Mioveni este suspendată din cauza pandemiei de coronavirus, dar producția va fi reluată, progresiv, după Paștele ortodox și la începutul lunii viitoare.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90