930×122 CAPRA 5

daniela nane

DANIELA NANE, ÎN PREMIERĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Daniela Nane, în premieră la Filarmonica Pitești. Filarmonica Piteşti vă propune joi, 21 iunie 2018, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic sub genericul “Feeria şi poezia baletelor ruseşti”.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Florin Totan, va urca pe scenă actriţa Daniela Nane, care va recita din poezia clasică rusă.

În program: Piotr Ilici Ceaikovski – selecțiuni din “Frumoasa din pădurea adormită”, “Lacul lebedelor” și “Spărgătorul de nuci”.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan a studiat arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache în München şi Mainz, F. Ferrara în Siena şi R. Schumacher în Berlin şi Paris.

Este câştigătorul unor importante concursuri internaţionale de gen din Austria şi Germania.

A făcut turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia și SUA, conducând orchestre renumite. A participat, printre altele, la festivalurile internaţionale din Paris, Avignon și Bergamo.

Maestrul Florin Totan predă în Spania, Italia, Portugalia, SUA, Brazilia, Anglia şi Franţa „Filosofia dirijorală şi muzicală a lui Sergiu Celibidache”, în cadrul proiectului „In memoriam Sergiu Celibidache”.

Din ianuarie 2000 este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de apreciere atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice de aici.

Daniela Nane a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti şi Liga Europeană a Institutelor de Artă din Amsterdam.

Actriţă, din 1995, a Teatrului “Bulandra” din Bucureşti, are o carieră artistică solidă, cu diverse și complexe roluri. A jucat în peste 50 de spectacole de teatru și filme de lung metraj și de televiziune, lucrând cu mulţi regizori importanți.

În adolescenţă, în urma audierii versurilor recitate de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pittiș, s-a apropiat de poezie.

A primit numeroase premii, cum ar fi premiul de interpretare pentru rolul din „Orient Expres”, regizat de Sergiu Nicolaescu.

Este la prima sa colaborare cu Filarmonica Piteşti.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3