- Publicat de: admin
- 10-04-2011, ora 12:33
- Food and drink
Mieii sunt la mare căutare, Vezi ce reţete poţi pregăti pentru masa de Paşte
Iată câteva exemple de reţete pentru masa de Paşte:
Friptură de miel:
Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente:
1,5 kg carne de miel
60 ml ulei
sare
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie, se sărează şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi se întroduce în cuptorul încins în prealabil. Dacă cuptorul nu este încins înainte, friptura nu iese fragedă.
Cozonac cu cacao şi miez de nucă
Ingrediente
Mod de preparare
Aluatul:
1 kg de făină
50 grame drojdie
2 pahare de lapte
200 g unt
ulei
4 – 5 ouă
200 – 300 grame zahăr
1 linguriţă coajă de lămâie
zahăr vanilat
rom
un vârf de cuţit de sare
Umplutura:
300 – 400 grame de miez de nucă
200 – 300 grame zahăr
2 albuşuri
sare
1/2 pahar de lapte
1 lingura cacao
1 lingura rom
Prepararea aluatului:
Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit. Separat, într-un alt vas, se bat ouăle cu zahărul şi cu puţină sare, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat, romul şi se amestecă până se omogenizează. Dacă aluatul este prea tare se mai adaugă lapte. Se amestecă şi se frământă aluatul până când se desprinde de pe mână şi de pe pereţii vasului unde se află aluatul. Se adaugă treptat untul topit.
Când este gata, aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc cald.
Între timp se pregăteşte umplutura. Miezul de nucă se macină, se amestecă cu zahărul, romul, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă, laptele şi cacao.
După ce a crescut aluatul, se ia câte o bucată de cocă, în funcţie de mărimea formei în care va fi copt, se aşează pe o planşetă presărată cu făină şi se întinde o foaie de 1 cm grosime, peste care se întinde uniform, pe toată suprafaţa, umplutura de nuci.
Aluatul se rulează, se aşează în forme unse cu ulei şi încălzite puţin, se ung cu unt pe deasupra. Se acoperă din nou cu şervet şi se lasă din nou în loc călduţ ca să crească. Când aluatul din tăvi a crescut, se unge cu ou bătut şi se introduc la cuptor bine incins.
Se tin la copt aprox. 1 ora.
Miel cu spanac şi ceapă verde
Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente:
1 kg carne de miel
100 g untură
100 g ceapă uscată
20 fire de ceapă verde
1/2 kg spanac
mărar şi pătrunjel
50 g bulion
1 lingură de făină
sare, piper
100 ml vin
Prepararea:
Carnea se spală, se taie bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu puţină untură. După ce mielul s-a prăjit puţin, bucăţile sunt scoase într-o altă cratiţă. În cratiţa cu untură se căleşte ceapa uscată tăiată mărunt, făina până se rumeneşte puţin. Se stinge cu bulion şi apă călduţă.
Compoziţia se toarnă peste carnea prăjită şi se fierb împreună până se înmoaie carnea. Apoi se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, verdeaţa şi spanacul tăiate şi călite puţin în untură.
Se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă la fiert încă 20 de minute, apoi se adaugă vinul. Dacă mâncare este prea zemoasă, o puteţi introduce în cuptor ca să mai scadă.
Sursa: realitatea.net
Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!