930×122 CAPRA 5

    miel_cu_spanac

    Mieii sunt la mare căutare, Vezi ce reţete poţi pregăti pentru masa de Paşte

    Mai sunt două săptămâni până la sărbătorile de Paşte, când de pe masa românului nu ar trebui să lipsească ouăle roşii şi carnea de miel. Deşi se estimează că preţul unui kilogram de carne de miel va fi aproximativ acelaşi ca anul trecut, sunt şi producători care spun că vor vinde mai scump pentru că au crescut costurile. Vin, brânzeturi şi pastramă. Şi multe alte bunătăţi îi îmbie astăzi pe vizitatori la Târgul de Paşte. Cea de-a doua ediţie a evenimentului are loc în Parcul Obor. În piaţă carnea de miel se vinde cu 22- 25 de lei kilogramul.

    Iată câteva exemple de reţete pentru masa de Paşte:

    Friptură de miel:

    Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:

    1,5 kg carne de miel

    60 ml ulei

    sare

    Mod de preparare:

    Carnea de miel se taie, se sărează şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi se întroduce în cuptorul încins în prealabil. Dacă cuptorul nu este încins înainte, friptura nu iese fragedă.

    Cozonac cu cacao şi miez de nucă

    Ingrediente

    Mod de preparare

    Aluatul:

    1 kg de făină

    50 grame drojdie

    2 pahare de lapte

    200 g unt

    ulei

    4 – 5 ouă

    200 – 300 grame zahăr

    1 linguriţă coajă de lămâie

    zahăr vanilat

    rom

    un vârf de cuţit de sare

    Umplutura:

    300 – 400 grame de miez de nucă

    200 – 300 grame zahăr

    2 albuşuri

    sare

    1/2 pahar de lapte

    1 lingura cacao

    1 lingura rom

    Prepararea aluatului:

    Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit. Separat, într-un alt vas, se bat ouăle cu zahărul şi cu puţină sare, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat, romul şi se amestecă până se omogenizează. Dacă aluatul este prea tare se mai adaugă lapte. Se amestecă şi se frământă aluatul până când se desprinde de pe mână şi de pe pereţii vasului unde se află aluatul. Se adaugă treptat untul topit.

    Când este gata, aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc cald.

    Între timp se pregăteşte umplutura. Miezul de nucă se macină, se amestecă cu zahărul, romul, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă, laptele şi cacao.

    După ce a crescut aluatul, se ia câte o bucată de cocă, în funcţie de mărimea formei în care va fi copt, se aşează pe o planşetă presărată cu făină şi se întinde o foaie de 1 cm grosime, peste care se întinde uniform, pe toată suprafaţa, umplutura de nuci.

    Aluatul se rulează, se aşează în forme unse cu ulei şi încălzite puţin, se ung cu unt pe deasupra. Se acoperă din nou cu şervet şi se lasă din nou în loc călduţ ca să crească. Când aluatul din tăvi a crescut, se unge cu ou bătut şi se introduc la cuptor bine incins.

    Se tin la copt aprox. 1 ora.

    Miel cu spanac şi ceapă verde

    Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:

    1 kg carne de miel

    100 g untură

    100 g ceapă uscată

    20 fire de ceapă verde

    1/2 kg spanac

    mărar şi pătrunjel

    50 g bulion

    1 lingură de făină

    sare, piper

    100 ml vin

    Prepararea:

    Carnea se spală, se taie bucăţi, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu puţină untură. După ce mielul s-a prăjit puţin, bucăţile sunt scoase într-o altă cratiţă. În cratiţa cu untură se căleşte ceapa uscată tăiată mărunt, făina până se rumeneşte puţin. Se stinge cu bulion şi apă călduţă.

    Compoziţia se toarnă peste carnea prăjită şi se fierb împreună până se înmoaie carnea. Apoi se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, verdeaţa şi spanacul tăiate şi călite puţin în untură.

    Se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă la fiert încă 20 de minute, apoi se adaugă vinul. Dacă mâncare este prea zemoasă, o puteţi introduce în cuptor ca să mai scadă.

    Sursa: realitatea.net

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3