NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

ARTIȘTI OLANDEZI LA FILARMONICA PITEȘTI

Artiști olandezi la Filarmonica Pitești. Filarmonica Pitești va organiza joi, 19 septembrie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu invitați din Olanda.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Theo Wolters (foto principal), va participa, ca solist, trompetistul Floris Onstwedde, care va interpreta Concertul pentru trompetă mică și orchestră în Re major de Antonio Vivaldi/Johann Sebastian Bach și Concertul pentru trompetă și orchestră în Mi bemol major  de Joseph Haydn. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 8 în Sol major de Antonin Dvořák.

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le-a urmat la Conservatorul din Maastricht, acolo unde a fost îndrumat de profesori reputați.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda).

În 1979 a devenit membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume.

În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj Napoca, Sibiu şi Piteşti.

În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcând o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat.

Floris Onstwedder (foto interior) și-a început studiile muzicale la 11 ani, cu Frits Damrow, la Conservatorul din Amsterdam, continuând apoi cu Wim van Hasselt. Și-a luat licența la Conservatorul Maastricht, unde l-a avut profesor pe Theo Wolters, și a finalizat studiile de master la Universitatea de Arte din Zürich (Elveția).

A susținut concerte în Olanda și în străinătate, atât cu orchestre simfonice, cât și cu ansambluri camerale. Este laureat al diferitelor competiții de trompetă, cele mai importante fiind premiile obținute în Hamburg și Roma.

A colaborat cu artiști de renume internațional, ca Wynton Marsalis, Sergei Nakariakov, Jens Lindemann și Pacho Flores.

Se va afla în premieră la Filarmonica Pitești.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90