930 x122 grota rece

concert

ARTIȘTI STRĂINI CONCERTEAZĂ ÎN PITEȘTI

Artiști străini concertează în Pitești. Filarmonica Piteşti vă invită joi, 2 mai 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la primul concert simfonic al lunii.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Ryu Seokwon, vor evolua, ca soliste, violonista Euna Na, violoncelista Seulki Park și pianista Hyesoo Juan, din Coreea de Sud.

În program: Ludwig van Beethoven – Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră în Do major, op. 56, și Antonin Dvořák – Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95, Din lumea nouă.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Dirijorul Ryu Seokwon a studiat clarinetul la Universitatea Kwandong din Coreea de Sud. Doctor în dirijat și artă muzicală, a condus orchestre în Seul, Chun-Ju, Chun-Cheon, Po-Hang, Moscova, Praga, Vidin, Sofia, Varna sau Constanța.

A câștigat multe premii, primul la vârsta de 14 ani. De asemenea, a primit premii culturale în Sofia și Constanța.

A fost directorul Fundației Gangwon Arts & Culture, președinte pentru artă și design al Universității Kwandong și profesor invitat la Universitatea din Almeria (Spania). În prezent, este profesor emerit la Universitatea Catolică Kwandong și director al Orchestrei Filarmonicii Gangneung.

Violonista Euna Na și-a început studiile muzicale cu pianul, la cinci ani, și a continuat, de la șapte ani, cu vioara. A absolvit Universitatea EwhaWomans (licența) și Universitatea Indiana (master). A urmat, la aceeași universitate, studiile de doctorat.

Din 2015 este director adjunct la departamentul de muzică de la Universitatea Catolică din Coreea de Sud.

A interpretat o varietate de piese muzicale, atât cu orchestre simfonice, cât și de cameră sau solo. A fost invitată să cânte în Italia, la Festivalul Internațional de Muzică de la Zephyr, dar și în numeroase concerte în Coreea de Sud și în lume. Este concertmaestru în orchestra Filarmonicii Yongin.

Seulki Park a studiat de la nouă ani violoncelul. Talentul ei a fost recunoscut rapid. A fost premiată în numeroase concursuri și la 12 ani a debutat într-o orchestră simfonică.

După ce a urmat o școală de muzică în Seul, a absolvit Universitatea Yonsei. Din 2006, a studiat la HfM Carl-Maria von Weber din Dresda. Și-a aprofundat studiile urmând cursuri de masterclass. A fost bursieră a Asociației Academiei de Muzică Hanns Eisler Berlin și a Societății Yehudi Menuhin.

A primit numeroase premii la concursurile de pian la care a participat.

Din 2013, Seulki Park este profesoară la departamentul de muzică de la Universitatea Hansei din Coreea de Sud.

Recunoscută ca o „interpretă cu îndemânare puternică și concentrație ridicată”, pianista Hyesoo Juan a susținut, din 2000, numeroase recitaluri și concerte. A absolvit Școala de Arte Seonhwa Art și Universitatea Sookmyung. A participat la concursuri la care a fost recompensată cu numeroase premii (în Bulgaria și Italia).

A absolvit și masteratul, și doctoratul la Conservatorul de Stat din Sankt Petersburg (Rusia).

A cântat cu orchestrele simfonice din Sankt Petersburg, Khabarovsk și Daegu. De asemenea, a participat la diferite concerte organizate de Centrul Cultural Iwon, Asociația Coreea Beethoven, Asociația Internațională de Muzică de Pian și Asociația Profesorilor de Muzică din Coreea.

Profesoară la Universitatea Sookmyung, a fost invitată ca al patrulea jurat la Young Musician Performance International Concours.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90