930×122 CAPRA 5

andrei iliescu

CONCERT LA FILARMONICĂ

UPDATE 7 FEBRUARIE 2018: Filarmonica Pitești informează că, din motive obiective, dirijorul Andrei Iliescu nu va mai conduce joi, 8 februarie, orchestra simfonică a instituției, acesta fiind înlocuit cu dirijorul Gheorghe Iliuță. 

Citiți și: Sunt disponibile invitațiile pentru super spectacolul din Pitești

Filarmonica Piteşti vă invită joi, 8 februarie 2018, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la al treilea concert simfonic din seria Mozartiana. Dirijor: Andrei Iliescu. La pian, Toma Popovici.

Dacă pianistul Toma Popovici a mai colaborat cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, în anul 2008, dirijorul piteştean Andrei Iliescu se va afla în premieră la pupitrul dirijoral al orchestrei.

Citiți și: Spectacol inedit! Invitați de talie internațională

În program, lucrări semnate de W. A. Mozart: Uvertura la „Don Giovanni”, Concertul pentru pian și orchestră nr.25 în Do major și Simfonia nr.40 în sol minor.

Pianistul Toma Popovici a urmat cursuri de master la College of Fine Arts de la Universitatea din Boston. Doctor în muzică, este în prezent cadru universitar la Universitatea Națională de Muzică București.

A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale și a colaborat cu artişti de prestigiu, precum Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Mira Wang, Artur Lukomyanski și Jan Muller-Szeraws.

Născut în 1951 în Piteşti, Andrei Iliescu (foto) a urmat cursurile de vioară ale Școlii Gimnaziale de Muzică, promoţia 1965, şi pe cele ale Liceului „Nicolae Bălcescu”. Ulterior, a continuat studiile muzicale în particular.

S-a dedicat carierei inginereşti, absolvind Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, în 1975, continuând, însă, în paralel, o susţinută activitate muzicală.

Ca student, în 1970, a devenit membru fondator şi concertmaestrul Orchestrei de cameră „Ing” a Institutului Politehnic Bucureşti, orchestră pe care a coordonat-o până în 1976.

Tot în aceeaşi perioadă s-a alăturat, ca instrumentist, Orchestrei Inginerilor „Petru Ghenghea” din Capitală. După 20 de ani ca şef de partidă la vioara a II-a, a devenit dirijorul acestei orchestre.

A urmat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti cursuri de dirijat cu Dorel Paşcu-Rădulescu.

A colaborat cu solişti de renume: Cristina Anghelescu, Alexandru Tomescu, Ilinca Dumitrescu, Verona Maier, Dan Mizrahy, Viniciu Moroianu, Aurelian Octav Popa și mezzosoprana Gabriela Drăguşin. A întreprins turnee în S.U.A., Malta și Marea Britanie.

Este iniţiatorul unui proiect pentru promovarea culturii şi a valorilor muzicale argeşene, proiect susţinut împreună cu Liceul de Artă “Dinu Lipatti” din Pitești şi instituţiile de profil din județ.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90