Donaris 930 x 122

alexandru ganea

CONCERT SIMFONIC ÎN PITEȘTI

Concert simonic în Pitești. Joi, 14 iunie 2018, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, Filarmonica Piteşti va organiza un concert simfonic, susţinut de orchestra instituției, dirijată de Alexandru Ganea. Solist la pian va fi Mihai Ungureanu.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: Constantin Silvestri – Jocuri populare românești din Transilvania, Dinu Lipatti – Dansuri româneşti pentru pian și orchestră şi Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr. 4 în La major, op. 90, Italiana.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializările vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti – Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specializarea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B.

A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea și Bacău.

Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.

A colaborat cu pianiştii Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail și Csiky Boldizsar, cu violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin și Alexandru Tomescu, cu violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu și Răzvan Suma, contrabasistul Petru Iuga, cu harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, cornistul Petrea Gîscă şi sopranele Felicia Filip şi Valentina Naforniţă.

Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de Iosif Sava, care a scris în termeni elogioşi la adresa maestrului.

Solist al Filarmonicii din Craiova, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară, a concertat în centre culturale renumite din Europa, America (în SUA şi Canada a susţinut recitaluri de succes) şi Asia (Japonia, Iran).

A susţinut turnee în Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia.

Repertoriul său cuprinde cele mai mari opere clasice, cu concerte de pian de la Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Liszt, Dvořak, Rachmaninov, Ceaikovski şi până la Gershwin.

A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90