NOR CURIER 930X122

Ana-Maria Cîrstina

A CUCERIT PUBLICUL CU O PIESĂ A ROMICĂI PUCEANU (VIDEO)

De loc din comuna argeșeană Dragoslavele, Ana-Maria Cîrstina are 27 de ani. Este solistă de muzică populară și lăutărească veche și face parte din ansamblul folcloric ,,Doina Bascovului’’. Nu puțini i-au spus că vocea ei seamănă cu a Corneliei Catanga.

Citiți și: Fiul care și-a omorât tatăl, arestat! Tânărul de 25 de ani era luptător MMA!

,,Încă din copilărie am avut o dragoste aparte pentru Maria Tănase, iar mai apoi pentru Romica Puceanu, Gabi Luncă şi Ioana Radu. Am început prin a colabora cu Casa de Cultură „Dimitrie Gusti” din Câmpulung Muscel. La vârsta de 11 ani participam deja la un prim turneu, în Germania. Atunci mi s-a întărit convingerea că muzica este ceea ce vreau să fac în viață.’’, spune Ana-Maria.

Pentru prima dată a cucerit publicul în urmă cu patru ani, obținând în 2011 premiul I la Festivalul „Zavaidoc” din Pitești interpretând impecabil o melodie a Romicăi Puceanu.

Citiți și: Pitești. Artiști amendați în Găvana de Poliția Locală: „S-a dus jumate din salariu!”

Ce îmi poți spune despre costumele populare pe care le porți?

-Îmbrac cu mândrie costumul popular din zona Muscel! Am 12 costume. Unele le-am primit de la bătrânii satului, pe altele le-am comandat eu. Un astfel de costum nu este deloc ieftin! Preţurile pornesc de undeva de la 1.500 de lei şi ajung până la 3.000 de lei.

Mai păstrează satul românesc tradiţiile care l-au definit?

-Din păcate, tradiţiile care au definit satul românesc nu s-au conservat atât de bine pe cât ar fi trebuit. Din fericire, în Dragoslavele, acolo unde m-am născut, ca şi în Rucăr, oamenii iubesc folclorul şi tradiţiile. Locuitorii zonei păstrează tradiţiile cu sfinţenie. Mă mândresc că sunt dragosloveancă şi încerc prin ceea ce fac să sprijin conservarea muzicii autentice şi a tradiţiilor.

Care este premiul cu care te mândreşti în mod deosebit?

-Premiul I la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ,,Zavaidoc’’, din Pitești! Este un premiu pe care l-am obtinut în anul 2011 cu piesa ,,Leano, dragă’’ a Romicăi Puceanu. (n.r. – vezi video!)

Ai luat în calcul posibilitatea să încerci şi un alt gen muzical?

-Am cochetat cu mai multe genuri muzicale, dar pentru a fi profesionist trebuie să pui accent pe unul singur, pe care să îl descoperi în profunzime şi să îl promovezi.

Cum te vezi peste 10 ani?

-Nu ştiu ce va fi peste 10 ani! Tot ce ştiu este că voi activa în acelaşi domeniu, poate la un alt nivel, dar cu siguranţă în lumea muzicii. Vorbind la prezent, acum îmi dedic întreg timpul muzicii, activităţilor culturale şi, totodată, cânt într-un restaurant renumit din Piteşti.

Îți doresc succes!

-Mulțumesc! (Foto: Facebook Cîrstina Ana-Maria)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3