New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

DIRIJOR-SOLIST LA FILARMONICA PITEȘTI

Dirijor-solist la Filarmonica Pitești. Filarmonica Pitești organizează joi, 6 februarie 2020, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un program integral Mozart.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, participă Iulian Rusu. Acesta va dirija orchestra simfonică, dar va fi și solistul concertului.

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 2 în Si bemol major, Concertul pentru clarinet și orchestră în La major și Simfonia nr. 41 în Do major, Jupiter.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Născut în anul 1967, Iulian Rusu şi-a început studiile muzicale în Suceava, la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” din Iaşi şi la Facultatea de Muzică din Braşov.

De la dirijorul japonez Daisuke Soga ia, în anul 1994, primele lecţii de dirijat‚ absolvind, în 1999, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală.

Îşi perfecţionează tehnica dirijorală cu Dumitru Goia, Jorma Panula, Octav Calleya și cu Sergiu Comissiona.

În 2011 obţine titlul de doctor în muzică (dirijat de orchestră).

A dirijat orchestrele filarmonicilor din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Chişinău, Cipru, Craiova, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş și Timișoara.

Fost director artistic și, actualmente, dirijor permanent al Filarmonicii Brașov, predă, totodată, cursuri de clarinet şi orchestră de suflători, în calitate de profesor asociat, la universităţile din Braşov, Iaşi şi Târgovişte.

A efectuat turnee în calitate de solist sau dirijor în România, Bulgaria, Cipru, Germania, Israel, Italia, Coreea de Sud, Kuweit, Spania, Suedia, S.U.A. şi Ungaria.

A mai colaborat cu orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, cel mai recent dirijând aici în decembrie 2016.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3