930 x122 grota rece

concert

UN NOU CONCERT DE SIMFONIA LALELELOR

Un nou concert de Simfonia Lalelelor. Cu ocazia ediției din acest an a Simfoniei Lalelelor, Filarmonica Piteşti va organiza joi, 11 aprilie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini semnate de Claude Debussy, Robert Schumann și Antonin Dvořák.

Citiți și: Concert extraordinar, în această seară, în Pitești

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată, în premieră, de Christian Câșleanu, va reveni, ca solistă, pianista Sînziana Mircea.

În program: Robert Schumann – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 54 și Antonin Dvořák- Simfonia nr. 3 în Mi bemol major.

Citiți și: Premieră absolută la Simfonia Lalelelor! Ce se întâmplă în acest an

Născut în Germania, într-o familie de muzicieni de origine română, tânărul dirijor Christian Câșleanu a început studiul pianului în copilărie. Este dublu licențiat în dirijat și pian la Conservatorul din Maastricht (Olanda). La aceeași universitate de prestigiu a absolvit și cursurile de master dirijat orchestră.

De-a lungul timpului a dirijat orchestre simfonice precum Rheinische Philarmonie Koblenz, Würtembergisches Kammerorchester Heilbronn, Sinfonieorchester Aachen (Germania), Limburgs Symfonie Orkest (Olanda), Balkan Symphony Orchestra (Italia), Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, Teatrul „Nae Leonard” din Galați și Camerata Regală din București.

S-a specializat în repertoriul de operă, de la titluri clasice la lucrări contemporane. A colaborat cu teatrele de operă din Bonn, Aachen, Düsseldorf, Lüneburg (Germania), Opera Zuyd Maastricht și Opera Conservatorium Maastricht (Olanda), în producții precum „Cosi fan tutte”, „Le Nozze di Figaro”, „La finta giardiniera” (Mozart), „Jerusalem” (Verdi), „Siegfried” (Wagner), „Neues vom Tage” (Hindemith), Ariadne auf Naxos (Strauss) și „Anatevka/Fiddler on the roof” (Bock).

S-a perfecționat cu maeștrii Per Borin (Musikhochschule Stuttgart) și Ovidiu Bălan (European Arts Academy). De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie cu dirijori de renume din țară și din străinătate. În prezent colaborează cu Opera Națională din Nancy (Franța) la producția „Wuthering Heights”, de Bernard Herrman.

Pianista Sînziana Mircea a concertat în Statele Unite ale Americii, Japonia, China şi Europa, la Carnegie Hall, Tokyo Metropolitan Theater, Harbin Concert Hall, Yangzhou Concert Hall, St. Martin-in-the-Fields Londra, Cheltenham Town Hall, Sala Radio sau Ateneul Român.

În 2017, în urma unei selecţii la nivel mondial, a devenit „Young Steinway Artist”, o distincţie de elită acordată celor mai promiţători tineri pianişti. De asemenea, în acelaşi an, a participat la Turneul Internaţional Stradivarius, alături de violonistul Alexandru Tomescu şi bandoneonistul Omar Massa.

Are înregistrate două CD-uri: „Nihil Sine Deo – Nimic fără Dumnezeu” și „Unending Love”, care s-au bucurat de succes atât în rândul muzicienilor, cât și al publicului.

Sînziana Mircea a studiat la Hochschule fur Musik und Tanz Koln (Germania), Guildhall School of Music and Drama London (Marea Britanie) şi Accademia Pianistica Imola (Italia).

Amintim că ediția 2019 a Simfoniei Lalelelor va avea loc în weekend-ul care urmează și va include și un concert Lora și un altul susținut de Zdob și Zdub. AICI, amănunte și programul complet.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90