NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

UPDATE: CONCERT LA FILARMONICA PITEȘTI

(UPDATE): „Din motive obiective, dirijorul GianPaolo Mazzoli (internat de urgență în spital) nu mai poate fi prezent la concertul din 5 decembrie. Acesta este înlocuit cu un alt dirijor de prestigiu, Valentin Doni”, informează Biroul de presă al Filarmonicii piteștene.  

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Dirijor permanent al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, Valentin Doni a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chişinău, secţiile dirijat orchestră de muzică populară, compoziţie şi teoria muzicii. Se perfecţionează, ulterior, în Paris, la Conservatorul Naţional „Rueil-Malmaison”, dar și în Lyon și Lille.

Lector la Institutul de Arte pe care l-a absolvit, Valentin Doni a fost contrabasist la orchestra de muzică populară „Mărţişor”, dirijor al orchestrei de muzică populară „Folclor” a Radioteleviziunii și dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale din Chișinău. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Chişinău, este recunoscut ca dirijor şi compozitor. A întreprins turnee în  Italia, Spania, Portugalia, România, Franţa, Austria, Ucraina și Coreea de Sud. A dirijat majoritatea orchestrelor simfonice ale țării, dar a fost prezent în concerte și în Franța, Rusia și Germania.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

A mai fost prezent la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, cel mai recentpe 18 februarie 2016.

Joi, 5 decembrie 2019, de la ora 19, Filarmonica piteșteană va organiza un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Smetana, Mozart și Grieg.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de GianPaolo Mazzoli, va participa, ca solist, Paul Ionescu.

Pianistul va interpreta „Concertul pentru pian și orchestră nr. 20 în re minor” de Wolfgang Amadeus Mozart. În prima parte, publicul va audia și poemul simfonic „Vltava” din ciclul „Patria mea” de Bedrich Smetana, iar în partea a doua vor fi selecțiuni din Suitele “Peer Gynt” de Edvard Grieg.

Dirijor, compozitor și director al Institutului Superior de Studii Muzicale „L. Boccherini” din Luca (Italia), GianPaolo Mazzoli a absolvit pianul la institutul al cărui director este, studiind cu profesori de marcă. De asemenea, a studiat și muzică corală, dirijat și compoziție, perfecționându-se și la alte universități de succes.

Din 1985 și până în 2000 a câștigat numeroase premii naționale și a colaborat cu importante instituții muzicale italiene. A dirijat orchestre din Italia, România, Bulgaria, Polonia și Serbia și a colaborat cu artiști de renume internațional.

Are înregistrări la radio și televiziune, dar și pe CD-uri. A compus coloana sonoră a unor filme artistice și documentare și pentru emisiuni de televiziune.

Născut într-o familie de muzicieni (tatăl este instrumentist în orchestra Filarmonicii Brașov), Paul Ionescu a studiat pianul la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, la clasa conf. univ. dr. Corina Ibănescu.

Deși tînăr, are o bogată experiență competițională, participând și câștigând premii la concursurile naționale și internaționale de gen. A susținut recitaluri camerale, dar a fost și solist în concerte cu muzică de Mozart, Haydn și Beethoven. A colaborat cu filarmonicile din Brașov, Bacău și Botoșani.

Cei doi invitați vor fi în premieră la Filarmonica Pitești.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90