New Profesional Consult 930 x 122

bianca ionescu

VEDETĂ, CONCERT ÎN PITEȘTI

Vedetă, concert în Pitești. Filarmonica Piteşti organizează mâine, 6 iunie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic de muzică italiană dedicat Zilei Naționale a Italiei.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Francesco Di Mauro, va evolua, ca solistă, o vedetă a muzicii clasice: soprana Bianca Ionescu.

În program: Vincenzo Bellini – Uvertura la Norma, Gioachino Rossini – La Danza, Uvertura la Coțofana hoață și Uvertura la Wilhelm Tell, Ernesto de Curtis – Torna Surriento, Giuseppe Verdi – Uvertura la Nabucodonosor și Uvertura la Traviata,*** – Santa Lucia, Pietro Mascagni – Intermezzo din Cavalleria rusticana, Luigi Denza – Funiculi, funicula și Eduardo di Capua – O sole mio.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Unul dintre cei mai cunoscuți dirijori din Italia, Francesco di Mauro a studiat la Conservatorul Național Superior din Paris. Director artistic și dirijor al orchestrei simfonice siciliene din Palermo, Francesco di Mauro a colaborat cu orchestre din întreaga lume. A fost și directorul muzical al orchestrei simfonice Helycon, director muzical al Festivalului Metaponto și dirijor al orchestrei filarmonicii din Cracovia. A dirijat la Carnegie Hall din New York, a condus Carmen, Aida, Salome, Cosi fan tutte, Don Giovanni, Cavalleria rusticana și Don Pasquale, Norma, Don Carlos, Traviata, Rigoletto și baletele Shéhérezade, Coppelia, Cenușăreasa, Lacul lebedelor, Frumoasa adormită și Giselle.

A colaborat cu teatre lirice, opere și filarmonici din întreaga lume și cu soliști celebri ca Pavel Berman, David Geringas, Dezsko Ranki, Ilya Kim, Boris Belkin, Roberto Cani, Philippe Graffin, Iakov Zats, Giovanni Sollima și Vadim Brodski.

A înregistrat trei CD-uri cu muzică contemporană, care s-au bucurat de succes. Va dirija în premieră orchestra simfonică piteșteană.

Prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, Bianca Ionescu este un nume de referinţă în muzică. Este absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti la clasa de canto a profesoarei Arta Florescu.

Din 2005, doctor în muzică în domeniul operetei româneşti, este director al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti.

Are în repertoriu roluri principale de operetă, dar și de operă. A condus corul de copii „Minisong” și a înființat corul „Ministars”.  S-a remarcat în „Liliacul”, „Sânge vienez”, „O noapte la Veneţia”, „Voievodul ţiganilor”, „Văduva veselă”, „Victoria şi-al ei husar”, „Contesa Maritza”, „Poveste din Cartierul de Vest” și „Secretul lui Marco Polo” şi în musicalul „Rebecca”. A susținut turnee în străinătate și a fost prezentă în festivaluri și jurii de specialitate din țară și din lume.

A mai concertat la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Amintim că vineri, 7 iunie 2019, Filarmonica Pitești va găzdui concertul cameral „Flautul fermecat”, la care își va da concursul și marele actor Dorel Vișan (AICI, amănunte).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90