NOR CURIER 930X122

balea lac

LUME MULTĂ LA HOTELUL DE GHEAŢĂ

De la deschiderea lui și până acum peste 2.000 de turişti au venit să vadă Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din județul Sibiu, de la granița cu județul Argeș, situat la peste 2.000 de metri altitudine în munții Făgăraș.

Citiți și: Alertă la Bâlea! Intervenție de urgență pentru salvarea unui copil și a mai multor persoane

Din cauza aglomerației, zilele trecute turiştii, unii veniți din alte țări, au fost nevoiţi să aştepte chiar şi patru ore pentru a urca cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac. Pentru a vedea hotelul de gheaţă turiştii au un singur mijloc de transport, respectiv telecabina, traficul rutier pe Transfăgărăşan fiind închis pe perioada sezonului rece.

Vizitarea hotelului costă 15 lei.

Citiți și: Investiție majoră în munții Făgăraș!

De Crăciun, toate cele 14 camere au fost ocupate în totalitate de turişti români, englezi şi germani.

Amintim că tema din acest an a Hotelului de Gheaţă este „Europa”, iar cele 14 camere au nume care amintesc de ţări ale Uniunii Europene. Astfel, turiştii pot dormi, în funcţie de preferinţă, în Salonul vienez (Austria), în Dutch room (Olanda), Studio Helsinki (Finlanda), English Home (Anglia), High Lisbon (Portugalia), Bella Italia (Italia), Casa maghiară (Ungaria), Spanish Kingdom (Spania), Deutsche haus (Germania), Irish room (Irlanda), Frozen Sweden (Suedia), Luxemburg, Greek Studio (Grecia) sau în Odaia de sus (România).

Petrecerea unei nopţi într-o cameră din gheaţă reprezintă o aventură extremă. Temperatura este cuprinsă între minus 2 şi plus 2 grade Celsius, iar turiştii primesc pături şi blănuri pufoase de animale, dar şi saci călduroşi de dormit.

Cei care doresc să se cazeze plătesc 440 de lei pe noapte pentru o cameră dublă. Copiii cu vârste între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50 la sută, iar pentru copiii sub 6 ani cazarea este gratuită. Pe timpul zilei hotelul este deschis vizitatorilor, iar între orele 21 şi 8 se află la dispoziţia celor care se cazează. (Foto: Arhivă) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3