SMART KIDS 930X122

fagaras

CELE MAI ÎNALTE 7 VÂRFURI MUNTOASE DIN ARGEȘ

Cele mai înalte 7 vârfuri muntoase din Argeș. Peisajul montan argeşean este unicat în ţară şi include peste două treimi din masivul Făgăraş, întregul masiv Iezer, jumătatea sudică a Pietrei Craiului, masivul Ghiţu-Frunţi şi o cincime din masivul Leaota, în total aproximativ 2.000 de km pătraţi de suprafaţă montană. Masivul Făgăraş se remarcă şi prin cele 7 vârfuri de peste 2.500 de metri altitudine de pe teritoriul judeţului Argeş.

Citiți și: Investiție majoră în munții Făgăraș!

Este puţin cunoscut faptul că peste 60%, adică aproape două treimi, din suprafaţa Făgăraşului, precum şi cea mai mare parte a vârfurilor de peste 2.500 de metri, inclusiv Moldoveanu (cel mai înalt din România), se află pe teritoriul Argeşului şi Muscelului.

Crestele înalte şi silueta ascuţită i-au determinat pe mulţi cunoscători ai masivelor muntoase din Europa să-l denumească “Alpii Transilvaniei”. Pe teritoriul judeţului Argeş sunt următoarele vârfuri de peste 2.500 de metri: Moldoveanu-2.544 m, Negoiu-2.535 m, Lespezi-2.522 m, Călţun-2.510 m, Vânătarea lui Buteanu-2.507 m, Hârtopu-2.506 m și Dara-2.500 m.

Citiți și: Argeș: Doi bărbați, salvați în ultima clipă în munții Făgăraș!

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • dan spune:

    Invata putina geografie Sebastian. Moldoveanu este in judetul Arges, insa Negoiu este in Sibiu iar vanatoarea lui Buteanu este in Brasov…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90