SMART KIDS 930X122

fagaras

(GALERIE FOTO) FENOMEN SPECTACULOS ÎN FĂGĂRAŞ

Fenomen spectaculos în Făgăraş.

Citiți și: Investiție majoră în munții Făgăraș!

Un fenomen rar, care se petrece în munţi, cunoscut sub numele de „Spectru montan” sau „Umbra din nori” a fost surprins în munţii Făgăraş din judeţul Argeş. Fenomenul a apărut pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu (2.507m).

fenomen-neobisnuit-3

Citiți și: Povestea zimbrilor în Munții Făgăraș

Acest fenomen apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte, cu soarele în spate şi deasupra unui plafon de nori sau ceaţă şi umbra acestei persoane, împreună cu vârful muntelui se reflectă pe norii sau pe ceaţt de mai jos, iar cele două umbre sunt încadrate central de un curcubeu circular denumit „spectru”.

fenomen-neobisnuit-1

În fotografii se poate observa şi unul din cele mai frumoase drumuri din lume şi anume: Transfăgărăşan, deoarece de pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu se deschide o privelişte minunată cu mai multe obiective: Transfăgărăşan, creasta munţilor Făgăraş, Valea Bâlea, Lacul Capra şi Depresiunea Colinară a Transilvaniei. Spectrul montan se mai numeşte şi „Spectrul din Brocken”, deoarece se poate observa des pe Vârful Brocken (munţii Harz) din Germania.

fenomen-neobisnuit-2

(Foto: Digi 24)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3