NOR CURIER 930X122

Dan Manu

MANU REFUZĂ PARCUL. MOTIVUL INVOCAT, PENIBIL

Manu refuză Parcul. Motivul invocat, penibil. Consiliul Județean Argeș se opune proiectului guvernamental de înfiinţare a Parcului Naţional Munții Făgăraş.

Citiți și: Fostul președinte al CJ Argeș, în doliu! Doctorul a făcut anunțul!

„Credem – şi avem şi argumente de la experţi francezi – că un geoparc este mai potrivit. Parcul Naţional ar bloca orice activitate în Făgăraş, or noi suntem decişi să sprijinim în zonă dezvoltarea turismului. Avem atât proiecte în derulare, cât şi proiecte în intenţie care nu ar mai fi posibile dacă ar apărea Parcul Naţional. Aceeaşi îngrijorare este şi la Consiliul Judeţean Sibiu. Consiliul Județean Argeș nu este dușmanul mediului, dimpotrivă, protejarea mediului înconjurător este prioritară, însă, de asemenea, tot prioritare sunt și protejarea cetățenilor și dezvoltarea comunităților. În acest sens ne-am adresat Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în vederea clarificării condițiilor în cazul declarării Munților Făgăraș ca parc național.”, afirmă Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Chiar așa, stimabile președinte? A aduce ca „argument” în Argeș dezvoltarea turismului este nu o exagerare, ci penibil de-a dreptul. De ce? De ani și ani de zile, Consiliul Județean nu a fost în stare să facă mai nimic pentru turismul argeșean (rezultate importante: ZERO). Turism care, din punct de vedere al investițiilor publice, este praf și pulbere în comparație cu alte județe. În plus, mizeria face legea în zona montană turistică a județului (apropo, stimabile președinte, de cât de mult vă pasă de protejarea mediului înconjurător!). Ca să nu mai vorbim de proiectul eșuat lamentabil al stațiunii de schi Molivișu, afacere care a ajuns să fie anchetată de DNA. Detalii despre acest eșec rușinos pentru Consiliul Județean Argeș, AICI.

Citiți și: Povestea zimbrilor în Munții Făgăraș

În condițiile în care Consiliul Județean s-ar fi dovedit, de-a lungul timpului, un vârf de lance în dezvoltarea turismului în Argeș, abia atunci poate că i-am fi înțeles lui Dan Manu opinia exprimată astăzi. Nu e cazul. Argeșul turistic arată lamentabil. Deși înzestrat cu frumuseți naturale deosebite, Argeșul a ajuns de râsul curcilor din punct de vedere turistic și din cauza nepriceperii sau a indiferenței persoanelor care s-au perindat la conducerea Consiliului Județean.

Amănunte despre memorandumul prin care Guvernul propune înființarea Parcului Naţional Munții Făgăraş, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90