NOR CURIER 930X122

cameră rovinietă

Camerele pentru rovinietă transformate în radare fixe?

Camerele pentru rovinietă transformate în radare fixe?

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

CNAIR demontează zvonul care circulă printre șoferi în ultimele zile. Informația conform căreia camerele de rovinietă ar urma să se transforme în radare fixe este falsă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției.

Totul a pornit de la o postare în mediul online, care s-a răspândit rapid și a creat vâlvă.

Citiți și: Video senzațional! Autostrada Pitești-Sibiu, cele mai noi imagini și date

Este vorba despre o postare cu o listă care ar fi cuprins radarele fixe ale CNAIR, omologate din data de 12 martie 2024.

„Este un fake news. Lista aceea este cea a camerelor pentru rovinietă. Nu au nicio legătură cu proiectul e-SIGUR. Acesta presupune cu totul altfel de camere, alte softuri, este cu totul altceva”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, potrivit turnulsfatului.ro

500 de radare, până în 2026

„Compania are în plan un proiect prin care chiar va monta vreo 500 de radare, până în 2026, pe drumurile pe care le administrează.
Dar fie vor fi doar radare tip informare (care îți afișează pe un panou led cu ce viteză circuli), fie ele vor fi operate de Poliția Română.  Pentru că, în conformitate cu legislația actuală, Poliția este singura instituție care poate lua măsuri legale pentru depășirea vitezei”, au mai informat oficiali CNAIR.

Citește și: Șoferi, iată unde sunt camerele pentru rovinietă! Lista completă

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3