EcoMoto 930×122

acces onine

Când vor putea angajații să își verifice singuri, pe internet, vechimea în muncă

În luna mai a fost promulgată legea potrivit căreia salariații și foștii salariați vor avea acces online la datele proprii din Registrul general de evidenţă a salariaţilor – Revisal.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Cu toate acestea, operaționalizarea accesului va veni abia din 2025, după cum reiese dintr-un proiect de HG inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), potrivit avocatnet.ro

Este nevoie de un timp atât de îndelungat pentru punerea în aplicare a prevederilor legale, deoarece soluția tehnică încă nu există.

Citiți și: 10 zile libere în plus pentru toți angajații. S-a dat lege

Adică, registru online nu permite, din punct de vedere tehnic, posibilitatea ca angajații, foști sau actuali, să acceseze situația lor legată de relațiile de muncă.

Pentru a permite accesul angajaților pe platformă, este nevoie de accesarea unor fonduri europene pentru actualizarea sistemului informatic, mai notează sursa citată.

Potrivit actului normativ, „Registrul general de evidenţă a salariaţilor va fi accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”.

Până atunci, angajații și foștii angajați care doresc să obțină adeverințele de vechime, o pot face ca și până acum, pe cale clasică.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: adevarul.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90