930 pe 122 COSTACHE

amenzi

Cartel pe piața asigurărilor! Generali, Omniasig și Aon România, amendate cu 5 milioane €

Cartel pe piața asigurărilor! Generali, Omniasig și Aon România, amendate cu 5 milioane €

Citiți și: Euroins, mesaj pentru milioane de șoferi din România!

Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii (Generali S.p.A. UK Branch, Generali România, Omniasig) și un broker de asigurări (Aon România) cu amenzi totale în valoare de 15.120.582 de milioane lei pentru înțelegeri anticoncurențiale pe piața asigurărilor de aviație din România.

În urma unei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că Aon România Broker de Asigurare Reasigurare S.R.L., Assicurazioni Generali S.p.A. UK Branch, Generali România Asigurare Reasigurare S.A. și Omniasig Vienna Insurance Group S.A. s-au înțeles și au intrat într-un acord de cooperare ce viza piața asigurărilor de aviație pentru clienții mari din România.

Citiți și: Cresc impozitele! Cine va plăti mai mult

Practic, prin realizarea acestui acord, companiile și-au împărțit clienții mari în patru licitații organizate de aceștia (Romatsa, Compania Națională „Aeroporturi București” – CNAB și Romaero), în acest fel eliminând concurența dintre ele.

Companiile au recunoscut încălcarea Legii concurenței şi, ca urmare, au beneficiat de o reducere a amenzii.

Astfel, Consiliul Concurenței a aplicat următoarele sancțiuni:

Aon România – 343.731 de lei
Generali S.p.A. UK Branch – 8.163.743 de lei
Generali România – 1.892.846 de lei
Omniasig – 4.720.262 de lei

Aon România, parte din grupul Aon, este un broker de asigurări și consultant în materie de management al riscurilor, specializat în intermedierea riscurilor complexe, precum cele aferente industriei de aviație.

Generali S.p.A. UK Branch este o sucursală a grupului Generali, prezentă pe piața londoneză a asigurărilor și reasigurărilor de aviație, iar Generali România, parte a aceluiași grup, este o companie de asigurare și reasigurare prezentă pe piața din România.

Omniasig este o companie locală de asigurare și reasigurare, membră a grupului Vienna Insurance Group.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri sau acorduri între companii care restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care împart piețele.

Deciziile Consiliului Concurenței sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat.

Foto: Arhivă/Descriptiv

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

Un comentariu

New Profesional Consult 570×90