Donaris 930 x 122

cutremur

Cât de sigur este Piteștiul în caz de cutremur

Cutremurele care au devastat Turcia și Siria, fiind soldate cu aproape 5.000 de morți și zeci de mii de răniți, dau fiori întregii lumi. În fața unei astfel de catastrofe naturale, foarte mulți oameni se întreabă ce urmări ar provoca un astfel de seism în țara noastră.

Citiți și: Pământul s-a „zvârcolit” de Paște

Mai mult decât atât, seismologii spun că seismul izbucnit în Turcia ar fi avut efecte și pe teritorii mai îndepărtate, neconectate direct, inclusiv în România. Subiectul pe larg, AICI – Istorie: Seismul din Turcia a provocat cutremurul din România

Reamintim faptul că, la doar 9 minute după primul cutremur produs în Turcia, s-a zguduit pământul și în țara noastră. A fost vorba despre un cutremur cu magnitudinea 4,5 pe Richter, produs în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, fiind urmat de patru replici cu magnitudini mai mici. Subiectul pe larg, AICI: Cutremur puternic în România!

Citiți și: A fost iar cutremur în țară! Zona în care s-a produs ridică semne de întrebare

Cele mai periculoase şi cele mai sigure oraşe din România, în caz de cutremur

În fața unei astfel de tragedii, văzute doar la televizor, românii își amintesc la rândul lor de ziua de 4 martie 1977, o zi neagră pentru țara noastră.

Atunci, un cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde a luat viața a 1.578 de persoane, cele mai multe victime înregistrându-se în București. Din nefericire, un astfel de scenariu s-ar putea repeta oricând.

Potrivit unei statistici realizate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, cele mai periculoase orașe din România în caz de cutremur sunt: Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Iași, precum și toate localitățile mici și mari cuprinse între ele.

Ceva mai ferite sunt zonele colorate în portocaliu pe hartă și anume Roman, Bacău, Piteşti, Giurgiu şi toate zonele din acest perimetru.

În zonele cu risc intermediar se mai află și Cernavodă, Tulcea.

Județele Timiș, Caraș Severin, Satu Mare și Constanța, granița dintre județele Suceava și Maramureș, zonele cuprinse între Oradea, Cluj, Deva și Bistrița, dar și o zonă între județele Sibiu și Brașov, cuprinzând câte o parte din amândouă, sunt considerate locuri sigure în cazul unui cutremur de magnitudini mari.

Sursă: romaniatv.net

Sursă foto hartă: telegrafonline.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90