EcoMoto 930×122

intersecție

Ce pățesc șoferii care blochează banda cu semafor intermitent la dreapta

Ce pățesc șoferii care blochează banda cu semafor intermitent la dreapta

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Șoferii care blochează banda dedicată semaforului verde intermitent, dedicată celor care vor să fac viraj la dreapta în intersecție, pot fi sancționați de poliție.

Aceste tipuri de semafoarele intermitente au fost concepute pentru descongestiona circulați.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

În general, sunt amplasate în intersecțiile mari pentru a fluidiza traficul.

Dar și în zonele aglomerate, alături de semafoarele clasice.

Regula semaforului intermitent la dreapta este simplă.

Ce pățesc șoferii care blochează banda cu semafor intermitent la dreapta

În momentul în care semaforul principal e „roșu”, iar cel verde intermitent este în funcțiune, șoferii au dreptul să pătrundă în intersecție, dacă virează la dreapta.

Dar, sunt obligați să acorde prioritate pietonilor și celorlalte vehicule care au drept de trecere.

În cazul unui drum cu o singură bandă, șoferul care merge pe direcția înainte îi poate bloca pe cei care vor să facă viraj la dreapta.

Citește și: Renunțarea la judecată în procesele civile

Dar, dacă drumul are două benzi de circulație, dintre care una pentru viraj la dreapta, iar aceasta este marcată corespunzător, adică are o săgeată care indică direcția obligatorie, atunci șoferii care se află pe aceste benzi sunt obligați să respecte marcajul rutier.

Ce spune legea:

„Constituie contravenție și se sancționează cu 2 puncte de amendă […] nerespectarea regulilor privind schimbarea benzii de circulație sau a direcției de mers”, se prevede în Codul Rutier.

Asta înseamnă o sancțiune de 330 de lei.

Dar, în situația în care banda nu e deloc marcată sau are săgeată înainte și la dreapta, atunci toți șoferii o pot folosi, indiferent de direcția în care merg.

Detalii, AICI .

Foto: Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

8 comentarii

  • Adrian spune:

    Nu pățesc nimic (că să răspund la titlu) pentru că în majoritatea orașelor marcajul de pe asfalt, indică înainte și la dreapta, sunt prea puține intersecții unde există bandă de mers la dreapta.

  • Vasi spune:

    În acest caz ai comentat strict doar să te bagi în seamă. Legiuitorul spune clar, doar în cazul benzii cu obligativitate la dreapta..

  • Cristian spune:

    Exact, nu pățesc nimic pentru că poliția nu este niciodată decât în centru unde pot da amenzi, in cartiere nu vin decât rar. Iar cei care habar nu au de acest semn, care nu se descurca niciodată și blochează intersecțiile sunt aproape exclusiv femeile de la volan. Corect?

  • Gigi spune:

    De cele mai multe ori ,dacă ești străin de oraș, nu vezi marcajul de avertizare și te duci după gps ,care te baga fix unde nu trebuie!

  • 3 spune:

    Ce se întâmplă dacă semaforul indică dreapta dar nu este intermitent (întâlnit adesea!)? Dacă nu este ,,intermitent,, cum cere legea,ar trebui să….? Mama lor de semafoare sau lege!

  • Vasile spune:

    Legal nu pățești nimic, moral ți se umple frigiderul

  • Dan spune:

    dar ce faci atunci cand becul la intermitent este ars si nu il schimba cu lunile.asta am patit eu astăzi. am stat in spatele unui individ care nu a vrut sa intre in intersectie.iam zis ca este ars becul de cel putin 3 luni.pana nu sa facut la semaforul mate verde,nu a intrat sa o ia la dreapta.

  • Acnid spune:

    cata vreme cei care in sensul din prundu de pe banda 1 unde au marcaj obligatoriu dreapta pe varianta, circula cum vor ei, vreau sa il vad pe politistul care ma amendeaza ca stau la semafor pe banda 1 daca nu am reusit sa ma mut pe 2 inainte sa se faca rosu. (mai ales daca banda 1 permite mersul inainte)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3