930 x122 grota rece

cfr

cfr_calatori

Ceferiștii declanșează greva! Călătorii vor fi afectați

Ceferiștii declanșează greva!

Citiți și: Capcane mortale pentru oameni în Pitești: Situație alarmantă

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Național Sindical, anunță că, începând cu 27 noiembrie, declanșează greva.

Totul, ca urmare a nesoluționării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Pe perioada grevei va fi asigurată o treime din activitatea normală în conformitate cu prevederile legale.

Ceferiștii declanșează greva!

Deși, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 a fost aprobat, negocierile colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă sunt blocate de politicile economice și sociale adoptate de Guvern, afirmă sindicaliștii.

În opinia lor, aceste politici nu numai că împiedică stabilirea în cadrul negocierilor colective a unei salarizari în concordantă cu complexitatea și volumul muncii precum și importantă și competență în actul decizional.

Dar încalcă și dispozițiile contractelor colective și individuale de muncă în vigoare încheiate între părți, o serie de drepturi salariale fiind diminuate sau suprimate la plată.

Detalii, AICI .

Foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90