930×122 CAPRA 5

ion brănescu

Celebrul John Brănescu, „izbit”

Update 28 august: Celebrul John Brănescu, „izbit”

Citiți și: Unde a ajuns un afacerist milionar din Pitești

Proiectul a fost respins în Comisie.

Pitești. Pădurea Trivale, „vânată”! Și John Brănescu vrea să construiască la „mustață”

Citiți și: MOMENT CRUCIAL PENTRU NOUA AFACERE A LUI BRĂNESCU

Știrea inițială 21 august: Ședința de mâine a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, ședință care va avea loc mâine, de la ora 14 are încă un proiect „interesant”.

Astfel, inițiativa patronului de la Rehoma, care vrea să construiască în Pădurea Trivale, nu este singurul punct de pe ordinea de zi care ridică semne de întrebare.

Mai mulți inițiatori, în frunte cu omul de afaceri Ion (John) Brănescu (foto), vor să construiască blocuri la intrare în Pădurea Trivale, în zona străzilor Gârlei – Zamfirești.

PROIECT RELUAT

Proiectul a mai fost în atenția Comisiei și în trecut și nu a trecut de votul membrilor.

Între timp, unul dintre inițiatori – firma Mono House România SRL (devenită între timp Mono House Rom SRL), a fost înlocuit cu firma Delta Plus Real Estate SRL.

Concret, acum, inițiatorii S.C. DELTA PLUS REAL ESTATE S.R.L., BRĂNESCU ION, IVANA NICOLAE, MOGOIU ARON cer emiterea avizului de oportunitate în vederea elaborării PUZ pentru „Construire locuințe colective, individuale și funcțiuni complementare” pe terenurile în suprafață măsurată de 33.139 mp.

„Suprafață de teren studiată = 35619 mp formată din terenuri proprietate privată 33.139 mp și 2480 mp domeniu public – căi de comunicație str. Zamfirești cu nr. cad. 96935 și str. Gârlei cu nr. cad. 96 996.

Pe terenul în suprafață de 2113 mp având categoria de folosință pădure nu se va construi”, se arată în solicitare.

 „FUNCȚIUNI COMPLEMENTARE”

O diferență interesantă față de forma inițială a proiectului o reprezintă acele „funcțiuni complementare”.

De altfel, anul trecut, când membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism nu au votat favorabil, printre observații s-a regăsit și amenajarea unor spații de genul grădiniță/ școală/ cabinete medicale/ spații comerciale.

O altă problemă era cea a aceesului rutier. Inițiatorii propuneau drumuri cu o lățime de 5 metri. Adică circulația în 2 sensuri ar fi fost practic imposibilă.

Rămâne de văzut cu ce lămuriri vor veni inițiatorii în fața membrilor din Comisie și cum vor încerca să îi convingă pentru a obține undă verde.

Până atunci, însă, vă reamintim că proiectul imobiliar ar urma să fie construit la intrare în Pădurea Trivale.

Suprafața avută în vedere, foto 2022

Suprafața avută în vedere, foto 2022

Chiar inițiatorii precizează că pe un teren de aproximativ 2000 de mp din totalul suprafeței „având categoria de folosință pădure nu se va construi”.

Suprafața avută în vedere, foto 2022

Suprafața avută în vedere, foto 2022

Informații detaliate pe marginea subiectului, despre care ePitești a scris în primăvara anului 2022, puteți (re) citi AICI.

Totodată, vă reamintim că Ion Brănescu a mai lansat un proiect controversat în Piteşti, tot pe strada Gârlei.

Detalii, AICI: O nouă lovitură pentru proiectul lui Brănescu. În cele din urmă, proiectul a primit toate aprobările şi blocul a fost construit.

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Mihai spune:

    Nu mai scăpăm de bătrânii ăștia securiști și sifonari care au distrus orașul și țara. Vor sa facă sute de apartamente cu drum de 5 M și alții dacă vor sa facă 2 case cer drum de 7m in curte. Sa se ia toți de mâna cu Dănescu care a distrus toate cartierele cu niște ghetouri pe teren de 150 mp unde stau toți ca in colonie și asculta manele la maxim. Nu se mai satura de bani bosorogii in frunte cu marele Primar.

  • Iulian Valcea spune:

    Asa au construit și pe Aleea Seneslaau din Pitești, bere big bloc P+7 ,a fost pe autorizația de construcție Șoseaua Seneslau,nu știu de unde au avut asa tupeul (spaga)sa scrie pe autorizația de construcție panou care se pune la fata locului când te apuci sa construiești.O sa ne trezim cu dezvoltatorii care dau șpagă , o sa construiască pe orice tip de teren care nu are drum lățime etc.Consilierii de aia sunt aleși de popor în speță noastră de Piteșteni sa ne apere drepturile și sa ne protejeze pt. ca noi nu avem nici o putere decât sa stam spectatori și sa vb postam de pe margine .important este sa nu fie corupți și sa voteze corect în ședința.

  • DA spune:

    Ce pădure Trivale au distrus plimbările noastre de plăcere cu Iliescu la Cornu un ciufut de doi lei șef sala la Carpați după revoluție prieten cu bețivul vacaroiu cu litera mică numai muci era de el , acolo unde vânătorul de munte știe el de ce pe niște gunoaie voia sa construiască niște case rezistente pana iese gunoiul la suprafața dați aviz favorabil ca nu a fost zona protejata acolo ii ziceam gura vai rea in anii 60 70 niște case pentru gunoie se merita .Apropo mai are basca de vânător de munte. Acolo erau niște vietăți cu burta Galbena in anii 70 noi le ziceam salamandre dar mai erau și lipitori era alta viața acum au dispărut tot .O seara buna .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3