SMART KIDS 930X122

chioşcuri

„Chioșcurilor din Pitești să li se interzică să mai vândă țigări și alcool”

„Chioșcurilor din Pitești să li se interzică să mai vândă țigări și alcool”

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Consilierul Sorin Apostoliceanu (PNL) a venit cu o propunere îndrăzneață în ședința ordinară de ieri a Consiliului Local Pitești.

Acesta a propus ca amendament la un proiect aflat pe ordinea de zi ca chioșcurilor de pe domeniul public din Pitești să li se interzică să mai vândă tutun și alcool.

Citiți și: Vestea momentului de la Publitrans! Acum s-a anunțat!

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești care a avut loc ieri, 29 septembrie, s-au votat două proiecte importante cu privire la comerțul stradal din municipiu.

Este vorba despre proiectele aflate la punctele 47 și 48 pe ordinea de zi a ședinței.

Punctul 47 pe ordinea de zi: Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea închirierii, prin licitație publică, a unor suprafețe de teren, aparținând domeniului public al municipiului Pitești, în vederea amplasării de construcții provizorii pentru desfășurarea de activități de comerț stradal. Vezi subiectul prezentat pe larg, AICI – Oficial. Dispar barăcile din centrul Piteștiului!

După ce consilierii locali s-au pus de acord și au votat în unanimitate acest proiect, s-a supus la vot și regulamentul privind condițiile de amplasare a acestor construcții.

Punctul 48 pe ordinea de zi: Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea și completarea H.C.L nr. 74/10.02.2022 privind aprobarea Regulamentului privind condițiile de amplasare a construcțiilor cu caracter provizoriu pentru desfășurarea activităților de comerț stradal în Municipiul Pitești

VÂNZAREA DE TUTUN ȘI ALCOOL, INTERZISĂ

La acest proiect, consilierul local din partea PNL, Sorin Apostoliceanu, a propus un amendament îndrăzneț. Pe modelul orașelor europene sau atlantice, acesta a propus ca chioșcurilor care vor rămâne ”în picioare” pe domeniul public să li se interzică să mai vândă băuturi alcoolice, țigări sau țigarete.

De regulă, astfel de produse sunt comercializate în prezent la tonetele de presă (vorbim în special de țigări).

Am și eu un amendament și vreau să-l prezint. Vreau să introducem un nou articol undeva prin care să se spună că se interzice comercializarea băuturilor alcoolice și a țigărilor și țigaretelor la punctul de lucru de pe domeniul public, deci la aceste tarabe.

M-am inspirat de la domnul viceprimar Tofan care a spus că trebuie să ne apropiem de orașele europene, atlantice. În America, Canada sunt magazine speciale unde se vinde alcool și țigări, nu se vând peste tot. La noi nu există o astfel de lege, deci măcar să profităm de acest lucru măcar pe domeniul public.”, a declarat Sorin Apostoliceanu în ședința Consiliului Local.

În prezent, cadrul legislativ din România interzice vânzarea de tutun și alcool doar minorilor. De asemenea, în legătură cu consumul de tutun se află în dezbatere un proiect legislativ care prevede interzicerea fumatului în locuri publice, tot minorilor. Subiectul pe larg, AICI – Atenție! Sunt vizați elevii! Amendă drastică dacă fac asta!

Cu toate acestea, nu foarte mulți consilieri locali au fost încântați de ideea liberalului.

VEZI VIDEO CU DISCUȚIA DIN CONSILIUL LOCAL ÎNCEPÂND DE LA 1.32.00 ⬇️

Amendamentul propus de Sorin Apostoliceanu a fost supus la vot, însă a fost votat doar de către consilierii locali din PNL, drept pentru care nu a fost aprobat.

Ulterior, proiectul propus în forma inițială a fost și el supus la vot și a trecut. Sorin Apostoliceanu s-a abținut la votarea regulamentului fără amendamentul propus de el.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Adi spune:

    Corect e sa reinfiintam tutungeriile si acestea la o distanta considerabila si numai cateva pe cartier iar vanzarea tigarilor sa se faca numai in aceste locatii plus baruri restaurante cafenele si benzinarii si renu tarea de vanzari in magazine alimentare.

  • Un cetatean spune:

    Cam straveziu, acest Apostoliceanu! In loc sa vina cu idei care sa ajute micii comercianti, el vrea sa-i bage in faliment, iar pe pitestenii care vor sa cumpere tigari sau alcool vrea sa-i alerge prin tot orasul in cautarea unui „magazin autorizat”. Din umila mea experienta, cand o astfel de propunere de restrictionare apare din partea unui om aflat in politica, de obicei are in spate influenta unui om de afaceri care planuieste sa detina monopolul sau sa-si mareasca vanzarile propriului „magazin autorizat”. Ia, zi-ne, domnule Apostolica, ce patron te-a „uns” ca sa invarti rotitele cu propunerea asta?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90